Is bad aan te sluiten op doucheputje?

Wendela

  • #1
Onze oudste studerende dochter is met haar vriend in een appartement gaan wonen dat van zijn ouders is. Zij hebben er flink ingrijpend verbouwd, ouders vonden dat niet zo nodig maar na overleggen van plannen gingen zij steeds akkoord en inmiddels zijn ze best trots op het tweetal.

Resteert nu de (erg kleine) badkamer, er zit een douche in een nis met daarin rondom een gemetseld muurtje (gearceerd) met een hoogte van ca 80 cm dat geen andere functie heeft dan aflegvlak. dat muurtje willen ze er sowieso uit dus de breedte is 103 cm. De maximale diepte van de nis is 130 cm:

Plattegrond PFH badkamer.jpg


De badkamer dateert uit ca 1960 met in de douche het bekende doucheputje in tegeltjes (inclusief afschot de verkeerde kant op):

Doucheputje C&C.jpg


De douche renoveren zou wel lukken, voor het putje bestaan renovatiesetjes, maar liefst zouden ze er een klein bad plaatsen.

Omdat de maat 103 cm x max 130 cm niet standaard is resteert waarschijnlijk de optie zelf een bad te maken (een mal bekleden met glasvezel en epoxy). Ik voorzie echter een probleem met het aansluiten op de afvoer, liefst zou mijn dochter die niet uithakken + flinke kans dat deze niet aansluit op pvc maar op lood oid, daar blijven we liever vanaf.

Bestaat er een badafvoer die is aan te sluiten op een dergelijk putje?

Ik dacht zelf aan een rubber sok zoals deze afbeelding (ook in knie verkrijgbaar) en dan verder met pvc maar dan moet het bad wel omhoog, een beetje jammer.
rubber sok.jpg


Heeft iemand een idee?

Nog iets dat in mij op komt; heeft een bad persé een waste nodig? Heeft die tevens de functie van beluchting of werkt deze slechts als overloop?

Alvast dank voor het meedenken! Plattegrond PFH woonverdieping.jpg
 
Laatst bewerkt:

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Volgens mij is deze put al eens vervangen in een zo te zien zitten er nog 4 bruine board lijm resten op een Behoe put.
Dan is ook de afvoer naar beneden vervangen je kunt het even bekijken met een endoscoop.
Je kunt op het midden stuk ook een overgangskoppeling met een R.O ring op zetten
zie me tekening:

aansluiting in douche 1.jpg
 
  • Like
Waarderingen: ABCDE

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu