Interieurlak of beits en daarna aflakken

Flurry

  • #1
Betreft: Tafel genoemd in Hoe zie ik of mijn tafel van fineer is gemaakt?

Hallo allemaal,

Ik ben gisteren begonnen met schuren.. 9 uur ! bezig geweest en nog maar een kwart geschuurd van de hele tafel! :cry:

Dat even terzijde Als ik ooit klaar ben met schuren wil ik de tafel gaan lakken. De tafel was donkerbruin, maar nu ik aan het schuren ben komt er een heel licht houtsoort onder vandaan. Nou heb ik interieurlak van rambo gekocht koloniaal teak en vraag me nu af of deze lak wel genoeg is om mijn tafel weer donkerbruin te laten worden?

Graag hoor ik wat jullie idee erover is, ik ben maar een leek..

Alvast bedankt :bedankt: !

Groetjes Fleur
 

Dingena

  • #2
De interieurlak van rambo, is eigenlijk een beits. Deze wordt naarmate je meer lagen opzet steeds donkerder... Het eindresultaat ligt dus aan de hoeveelheid lagen. Kol.teak is een donkerrode kleur...

In elke goede verfzaak hebben ze stalen hangen, de standaardstalen van rambo zijn op heel licht vuren 3x aangebracht, kijk daar eens naar.
 

Flurry

  • #3
Bedankt voor je reaktie! ik weet zelf niet wat voor houtsoort het is maar zal ff gaan kijken hoe vuren eruit ziet..
 

Dingena

  • #4
De voorbeeldplankjes zijn gemaakt van vuren = heel licht hout (de zijkanten zijn niet meegenomen zodat je hier de originele hout kleur nog kan zien) en daardoor krijg je inderdaad misschien beter een idee van hoe het bij jou kan worden. Is je tafel nu donkerder dan zal het eindresultaat ook eerder donkerder worden. Succes!
 

Flurry

  • #5
Nog een vraagje... Ik heb nu acryl rollers gekocht van die groene bij de gamma met zachte haartjes is dit wel goed dan als ik hiermee wil gaan lakken?
 

Dingena

  • #6
Ik ken de producten van de gamma niet, maar er dient op de verpakking te staan dat ze voor beits geschikt zijn... Als er alleen acrylverf op staat even ruilen voor beitsrollers.
 

EdP

  • #7
De interieurlak kun je ook prima met een brede platte nylonkwast opzetten. Vooral snel doorwerken zodat je nat op nat blijft werken en geen donkere vlekken krijgt.
 

Flurry

  • #8
Bedankt voor je reactie. Alleen gebruik ik de interieurlak van RAMBO en werd er me net verteld dat dit eigelijk een beits is.
 

EdP

  • #9
Ja weet ik. Beits kun je met de kwast opzetten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu