Intergas Pomp na elke zomer vast

JeroenVW

  • #1
Hoi,

Wij hebben een - Intergas - ketel. Heel fijn ding.
In december 2006 geplaatst.
Alles leuk en aardig. Tot de winter in 2007 begon. Toen werden de radiatoren niet warm. Kwam wel warm water uit de kraan. Bleek de pomp vast te zitten. Ook stond deze op stand 3 ipv stand 1. (is 80m2 appartement) Hebben ze los gekregen en alles weer OK.

Nu begon ff geleden de winter van 2008 en toen moest de verwarming weer aan. Pomp weer vast. Installateur gebeld of er een nieuwe in zou moeten ofzo maar hij geeft aan dat dit normaal is.

Kan iemand mij vertellen of het normaal is dat je ieder jaar de schroef voor uit de pomp moet draaien en het ding een zwier moet geven of zou de pomp na de zomer nog gewoon moeten werken en zou de instalateur de pomp moeten vervangen?

Het water is trouwens nooit van de radiatoren af geweest sinds oplevering. dus de pomp heeft niet ene tijd droog gestaan ofzo.
 

Fiesiekus

  • #2
Normaal gesproken heeft een CV-ketel een regeling zodat in de zomer regelmatig de pomp draait.

Is dit een ketel met 2 pompen?
 

JeroenVW

  • #3
Sorry het is een intergas HR 22 Kompakt en voor de CV installatie zit er 1 pomp in.
 

Fiesiekus

  • #4
En voor het warmwater dezelfde pomp ?
 

JeroenVW

  • #5
Neen.
Tevens geeft de handleiding van de ketel aan dat deze 1 maal per 24 uur een minuut de CV pomp laat draaien.

Blijft de vraag of het waar is de instalatie technicus aangeeft dat het een veel voorkomend.normaal verschijnsel is. En dat er niets binnen de garantie vervangen dient te worden.
 

Fiesiekus

  • #6
JeroenVW schreef:
geeft de handleiding van de ketel aan dat deze 1 maal per 24 uur een minuut de CV pomp laat draaien.
Dan zou ie toch niet vast gaan zitten. Lijkt me een fout(je) in de software.
 

Xr8

  • #7
Fiesiekus, de intergas kompakt ketels gebruiken de pomp niet voor WW, deze ketel heeft een dubbele wisselaar en kan ook heel goed als HR geiser worden gebruikt. Je hoeft nl geen gevuld cv systeem te hebben om warmwater te kunnen maken.

Dat de pomp regelmatig vast zit vind ik vreemd, heb er zeker 40 stuks draaien en deze klacht komt mij niet bekend voor. Er zit gewoon een grundfoss pompje in, niets mis mee. Is er wel stroming mogelijk tijdens de zomer maw draait u niet alle radiatoren dicht?

Succes.
 

JeroenVW

  • #8
Ja stroming is gewoon mogelijk, de radiatoren staan het hele jaar open.
Is grundfoss het merk? Er zit bij mij een Wilo pomp in.
 

Xr8

  • #9
Dan moet ik mij vergissen ik was van mening dat het een grundfoss was, als er bij ons ook wilo's inzitten dan hebben bij in ieder geval deze problemen niet.

Heb veel Remeha selecta ketels met wilo pompen geplaatst, deze zaten altijd vast en moeten tijdens installatie losgedraaid worden, de latere modellen hadden grundfoss, deze hoefden we nooit los te draaien, waren standard al gangbaar.

Succes.
 

Koopman

  • #10
Grundfos iets duurder, maar nooit geen vastlopers.
Wilo's zitten na enige tijd vast.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu