Pomp Intergas HR 28 blijft maar draaien.

Mr blue

  • #1
De ketel staat ingesteld op pomp na draaien 1 minuut, maar zelfs na een maand de cv ketel niet gebruikt te hebben draait de pomp nog steeds.
(ketel is voor het achterhuis dat ik niet gebruik) Het gekke is: als ik even heet water tap dan slaat de pomp daarna keurig af. Maar zo'n halve dag later is de pomp weer vrolijk aan het draaien. Zelfs als ik de ketel uitschakel, blijft hij draaien. Het enige dat dan helpt, is de stekker even uit het stopcontact halen. Wie weet meer? Bij voorbaat mijn hartelijke dank.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Vorstbeveiliging wellicht?
 

Mr blue

  • #3
Lijkt me sterk. Voorgaande jaren nooit dit probleem gehad en deze winter was toch extreem zacht.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Als de verwarming langere tijd uit staat, dan zal het cv water al snel onder de vijf graden komen in de winter. Of de Intergas ook een dergelijke vorstbeveiligingsfunctie heeft zou je even moeten opzoeken.
 

Freekcv

  • #5
Draai de stekker eens 180 graden.
 

Mr blue

  • #6
Stekker halve slag draaien gaf dit keer geen resultaat. (Wel goede tip: vonker van mijn gasfornuis werkte ooit maanden niet. Totdat ik....)

Bij nader inzien zou het toch de vorstbeveiliging kunnen zijn. Die staat bij deze ketel op 7 graden. En Mn22 heeft gelijk: zelfs in deze zachte winter kan het cv water sterk afkoelen.
Ga het nu niet testen door de verwarming een tijdje aan te zetten, want dat is nu wat prijzig.

Mn22 en Freekcv reuze bedankt voor het meedenken!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu