Intergas kombi kompact HRE 24/18 a tapwater probleem

Gatgda

  • #1
We hebben een probleempje met bovenstaande ketel. De ketel komt uit een huis waar hij alleen maar is gebruikt voor verwarming, en dat huis ging gasloos. De ketel is in een ander huis geinstalleerd, maar de temperatuur van het water blijft na installatie laag. Op zich leek dat niet vreemd omdat de temperatuur op 40 graden was ingesteld. Daarom hoger gezet (op thermometer paar seconden drukken, nog een keer tot het lampje bij het kraantje brandt, vervolgens met + naar 50 graden, en dan reset). Ook na controle bleek de instelling inderdaad op 50 te staan. Maar na een keer warm water vragen en een paar minuten wachten stond de temperatuur ineens weer op 40 graden. Toen nog een keer op 50 gezet. Leek weer OK, maar na een paar minuten stond hij weer op 40 graden.

Wie weet een oplossing?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Ik vermoed dat ie als solo is ingesteld. Even in het servicemenu parameter 1 op 0 zetten (uit m'n hoofd)
 

Gatgda

  • #3
Maar er komt wel warm water uit de kraan. Als je hem op 50 graden zet en je zet daarna de kraan open, komt er gewoon water van 50 graden uit. En als je de CV aan zet, gaat ie ook gewoon branden. Dat kan bij solo toch helemaal niet. Je kan volgens mij dan ook helemaal geen temperatuur ed instellen.

Zal straks voor de zekerheid even laten controleren op welke waarde hij staat.
 

Gatgda

  • #4
Ondertussen gecontroleerd, en hij staat goed ingesteld, op 0 dus. En dus op de 'gewone' stand.

Nogmaals de temperatuur op 50 gezet, en nu 30 seconden gewacht (Dus niet de resetknop geprobeerd). Volgens de handleiding zou de waarde dan ook ingesteld moeten zijn. Dat gecontroleerd, en hij staat dan inderdaad ook op 50. Maar als je 5 minuten later opnieuw kijkt, staat ie weer op 40.

Wie heeft er een heldere ingeving?
 

Panic

  • #5
Wat voor thermostaat zit er op aangesloten?
 

Marcn88

  • #6
Als je de temperatuur hebt aangepast bevestigen met de resettoets en deze vasthouden totdat er een p in t display verschijnt ook kan er met een ot thermostaat de tapwater temp worden ingesteld deze dus ook controleren
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #7
Wat voor thermostaat heb je?
 

Gatgda

  • #8
Een chronoterm modulation
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #9
Wat voor temperaturen heb je in de chronotherm ingesteld?
Ik denk dat die ze overschijft.(via opentherm)
 

Gatgda

  • #10
Kan je de temperatuur daar dan ook op instellen? Zal eens kijken. Maar bij de vorige CV deed ie dat ook niet.

Edit: heb de handleiding eens doorgekeken, en je kunt idd de temperatuur via de thermostaat wijzigen. Dat hebben we nu gedaan. Dank voor de tip!
Blijkbaar ondersteunde de vorige ketel deze functie niet. Nu de komende dag(en) eens kijken of het probleem nu ook opgelost is!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu