Instellen van Danfoss thermostatische radiatorkraan.

Blackboks

 • #1
Besten,

Een van mijn radiatoren doet het niet. Er zit een Danfoss RA-plus radiatorthermostaat op en volgens mij is de radiatorkraan een Danfoss RA 2000 (zie bijgevoegde foto's). Ik voel wel dat de aanvoerende buis richting de kraan warm is en deze warmte komt ook minimaal door in het proximale gedeelte van de buizen (vermoedelijk via geleiding). Ik denk dus dat de radiatorkraan stuk is of niet goed op staat. Nu probeerde ik om de radiatorkraan opnieuw in te stellen door aan het wieltje te draaien maar dit gaf niet mee. Heb ik hier speciaal gereedschap voor nodig? Is het juist van mij om te denken dat het de kraan is die stuk is?

IMG_4722.JPG IMG_4723.JPG
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ronny

  Specialist Verwarming
  • #2
  Een paar een tik op de kraan geven met een hamer.
  Hierdoor schiet het binnenwerk weer los en dan is het opgelost.
   

  Blackboks

  • #3
  Dit lukte helaas niet. Pinnetje in kraan is normaal bewegelijk en geeft ook tegendruk. Ik heb radiator ook ontlucht, kwam geen lucht uit maar wel licht warm water. Zou het kunnen zijn dat voetventiel dicht zit?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu