Instellen elektrische vloerverwarming Magnus

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #1
Wie is hier goed thuis in de instellingen van Magnus elektrische vloerverwarming?

Vriend van me heeft pas zo'n set gelegd in zijn nieuwe badkamer en ik heb hem aangesloten. Verder zelf nooit mee gewerkt dus qua instellen is het even zoeken. Het is een verwarmingskabel, een vloersensor en een slimme thermostaat. Geleverd als kant en klare set.

Nu hebben we hem op automatische stand gezet en geprogrammeerd dat hij enkel in de ochtend een uurtje stookt. Hebben hem ingesteld op vloertemperatuur (niet kamertemperatuur) en comfort temperatuur van 24 graden.

Nu heeft het systeem een paar dagen goed gewerkt, netjes in de ochtend een uurtje aan, vloer werd aangenaam, en weer uit.
Maar... nu vanavond is hij ineens ook s avonds aan het verwarmen. Het icoontje van verwarmen brandt ook. Maar dit is dus buiten de ingestelde tijden en hij staat nog steeds op modus 'automatisch'.

Wie weet wat hier aan de hand is en hoe op te lossen? Wil hij de vloer standaard op een bepaalde minimum temperatuur houden wellicht?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Zelf nog wat aan het zoeken geweest. Het gaat bij ons om een MRC thermostaat maar ik vond voor hetzelfde merk maar ander type thermostaat dit topic waarin wordt beschreven dat de thermostaat buiten geprogrammeerde tijden in spaarstand staat en dan max. 5 graden onder de comfort temperatuur gaat zitten.

Als dat bij onze thermostaat net zo werkt, verklaart dat wel waarom hij buiten de geprogrammeerde tijden gaat stoken. Iemand die hier meer vanaf weet? En of hier iets aan te doen is?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Inmiddels op de site van de fabrikant het volgende gevonden:

Lagere temperatuur
Vloerverwarming biedt bij een lagere temperatuur enorm veel comfort. Door de verlagingstemperatuur van het systeem tot maximaal 5oC onder de verwarmingstemperatuur in te stellen blijft de warmte in de vloermassa. Het kost dan minder energie om het systeem vervolgens weer op temperatuur te brengen in plaats van de vloer telkens verder te laten afkoelen. Niet alleen de temperatuur is lager, maar ook je energierekening!
Dus de comfort temperatuur moet naar beneden anders worden de stookkosten wel aanzienlijk denk ik.

Jammer dat die 5 graden niet zelf is in te stellen (of ik heb nog niet gevonden hoe).

Tips blijven welkom! Wordt een eenzaam topic zo:roll:
 

Sander 1972

  • #4
Ik kom eigenlijk nooit verder dan de opstart programma, meeste bewoners stellen hem verder in via een ap
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #5
Goed, ik zal jullie niet langer in spanning houden en jullie ook de oplossing nog vertellen. Als je op de thermostaat de menuknop ingedrukt houdt dan kom je bij extra instellingen. Daar kun je de 'set back' instellen. Standaard staat die op 5 graden maar kan maximaal ook naar 8 graden toe. Daar ga ik maar eens mee experimenteren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu