Installeren badkraan

Martijn.K

 • #1
Ik heb een mooie dure badkraan gekocht, maar de informatie die je erbij krijgt is niet om over naar huis te schrijven...
Maar 1 van de afbeeldingen heeft betrekking op mijn kraan...


Nu wijst het meeste zich vanzelf wat waar moet komen natuurlijk maar had toch nog een paar vraagjes..

Op mijn waterleding zitten met stukken met 1/2 inwending schroefdraad, hierop komen verloopjes op van 1/2 naar 3/8.
De kant die in het t-stuk komt moet ik omwikkelen met teflontape, aan de kan waar de kraan aangesloten wordt zitten pakkingen bij dus dan hoe ik geen tape te gebruiken lijkt me. Anders krijg je hem misschien niet ver genoeg aangedraaid om met de pakking af te sluiten.

Op twee plekken heb ik de keuze tussen een rubber ring en een pakkingring, welke van de twee is het beste?
Het komt op een plek waar ik niet makkelijk bij kan, dan moet ik de voegen van het luik er uit krabben.

En als laatste, moet je de rubber ringen op deze plekken nog insmeren met kranenvet? 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Martijn.K

  • #2
  Wil hem straks gaan plaatsen, ik denk persoonlijk dat de groene pakkingen misschien beter zijn dan de rubberen, maar ben er niet helemaal zeker van. Leverancier wist het me ook niet te vertellen.

  En is kranenvet nodig bij het installeren van een nieuwe kraan voor het invetten van de ringen?
   

  Martijn.K

  • #3
  Hij staat... Heb de rubber ringen toch maar ingesmeerd met wat kranenvet en heb op alle vaste aansluitingen de groene pakkingen gebruikt.
  Alleen 1 koppeling gaf me lichtelijke irritaties, de bocht met 1/2 binnendraad naar het verloopstuk 1/2 -> 3/8, die bleef maar druppelsgewijs lekken, maar 1 druppel in de zoveel uur, maar dat wil je diet hebben achter je badombouw.
  Heb hem wel 10 keer opnieuw gedaan met 0,078mm teflontape en daarna met 0,1mm gastec tape en steeds maar weel die druppel, werd er gek van.
  Voel ik net toen ik binnendraad schoonmaakte een dikke braam zitten aan het begin van het schroefdraad, denk dat die lekker steeds alle tape insneed.
  Heb hem met een licht schuurpapiertje weg gehaald en nu weer met de dikke tape gemonteerd, hopelijk blift het nu droog want wil de ombouw sluiten...
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu