Installatie ombouwen

Jbcyber

  • #1
Ik kaap wellicht het topic een beetje maar mijn vraag sluit wel heel erg aan :).

Momenteel hebben we een etage regeling gebasseerd op het volgende.

CV circuit in 2 delen opgedeeld. Dit middels twee 2-weg kleppen voorzien van 230 volt stelmotor (beneden vloerverwarming en boven radiatoren).

De kleppen worden middels een draadloze RF module geopend / gesloten (per verdieping een thermostaat). Als de klep / stelmotor open is word het aan / uit contact in de cv ketel gesloten.

Dit werkt prima echter kan ik nu geen gebruik maken van de modulerende functionaliteit van onze ketel (Intergas Xtreme 36). Nu ben ik zelf gaan zoeken hoe deze installatie om te bouwen naar een slimmere oplossing.

Middels ed Honeywell Lyric
Voor de bovenverdieping Honeywell Lyric T6R
Voor de benendenverdieping Honeywell Lyric T6 (Draad is reeds aanwezig).
Ik kan beide ketelmodules middels OT aansluiten op mijn ketel gebasseerd op de handleiding, deze heeft 2 ingangen voor OT. Alleen staat eerder in deze draad dat de hoge temperatuurzone middels aan / uit moet worden aangesloten.

Als ik het dus goed begrijp is T2 de lage temperatuur zone.


Vraag:
Echter is dan de vraag kan ik de OT uitgang (situatie C) combineren met het maak contact (situatie E) voor in ieder geval de LT zone. Onderstaand plaatje is uit de installatie handleiding van de thermostaat:

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik noem het geen klein beetje kapen.
 

JeffreyD94

  • #3
Meestal schakelen dry contacten (A,B,C) hoe dan ook ondanks dat opentherm is aangesloten. Maar wil je zeker weten kun je het beste de fabrikant bellen.
 

Marcn88

  • #4
De ketel zal sowieso moduleren op basis van delta t dit valt niet tegen te houden ook als het toestel aan uit word geschakeld
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu