Installateur maakt lekkage groter

Barry_k

  • #1
Hoi. Ik had een lekkage in de afvoer van mijn inlaatcombinatie van mijn boiler. De afvoerpijp was gescheurd. Nu is er vanmiddag een installateur geweest die dat (niet) gerepareerd heeft. Daarbij heeft hij een koperen buis aangelegd tussen het kraantje en de afvoerpijp omdat dat volgens hem zo moet (eerst zat er geen koperen buis maar ging het zo van het kraantje de afvoerpijp in). Helaas is het nu nog erger gaan lekken dan eerst, volgens mij direct bovenaan bij de koperen buis, aangezien daar wat druppels aanhingen. Ik heb de installatie eens bekeken en ik ben een leek maar op basis van simpele logica lijkt het mij duidelijk dat het water nooit de buis in loopt op deze manier. Ik heb een aantal foto's toegevoegd. Wat is hier mis gegaan en weet deze installateur wel wat hij doet?

photo_2023-12-21_17-37-38.jpg photo_2023-12-21_17-38-41.jpg
 
Laatst bewerkt:

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dit hoort zo niet en inderdaad: het water loopt niet het koperen pijpje in, maar er langs. Het pijpje zit ook te hoog om het water op te kunnen vangen.

Er hoort onderaan het zwarte dopje een tuutje te zitten dat in de afvoerbuis zit. Vanwege te weinig ruimte past dat hier niet (want de sifon van de afvoer zit te hoog).

Wellicht past er een Gardena koppeling onder op de inlaatcombinatie zodat je hier een stukje tuinslang aan kan klikken (met een tuinslangkoppeling) en de tuinslang in de afvoer kan laten eindigen.

Anders zal je als dat mogelijk is de afvoer aan moeten passen, waardoor je tussen de onderkant van de inlaatcombinatie en de sifon meer ruimte krijgt. Dan kan het originele tuutje weer onder de inlaatcombinatie en kun je er voor zorgen dat de afvoerpijp daar precies onder uit komt.

De afvoer aanpassen is overigens iets wat je doorgaans zelf prima kunt doen, ook zonder kluservaring. Met een potje PVC lijm, afvoerbuis, bochtjes, een handzaag en een stukje schuurpapier kun je alles zelf. Vooraf eerst alles passen en daarna pas in elkaar lijmen. Beugeltje er om zodat alles netjes vast zit en klaar.
 

Sander 1972

  • #3
Bel die man en die moet het oplossen
 

Ijssel87

  • #4
Inderdaad, probleem op laten lossen door degene die dit zo heeft gemaakt.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik weet niet of je diezelfde man nog binnen moet willen hebben.

Als je een probleem zo “oplost”, verwacht ik niet veel van een oplossing voor de “oplossing”.

Ook met de Feestdagen voor de deur wordt het lastig om nog iemand te vinden.
 

Barry_k

  • #6
Ik heb het bedrijf gebeld en zij gaan de installateur morgenvroeg weer langsturen, alleen vraag ik me af of de persoon in kwestie wel weet waar hij mee bezig is, omdat zelfs ik kan zien dat het water zo nooit het buisje inloopt. Dus ik twijfel of ik het bedrijf nog even moet bellen om om een ander te vragen.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Die inlaatcombinatie is van zich zelf ook lek zit allemaal kalk op heen.
Naamloos.jpg
 
  • Like
Waarderingen: Charel

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #8
Dit is beoordeling van werk uitgevoerd door derden... Hier gaat een slotje op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu