Installateur plaats knelfitting in muur

frenkqle

  • #1
Beste,

Momenteel ben ik druk bezig om mijn toiletruimte te renoveren. Hierbij moest ik voor mijn hangend toilet de waterleiding aansluiten. Omdat ik echter niet over het juiste materiaal en kennis beschik, heb ik een installatiebedrijf gevraagd om dit voor mij te doen. (Betreft een groter bedrijf).

Nu valt mij echter op dat dit bedrijf knelfittingen gebruikt op een plek die weggewerkt gaat worden (in de bekisting van het toilet). Overal lees ik dat dit niet "mag" en uiteindelijk tot problemen gaat leiden. Natuurlijk wil ik deze problemen voorkomen. Nu vraag ik mij af van wie/waarom je geen knelkoppelingen in de muur mag gebruiken. Uiteraard wil ik namelijk alleen in discussie gaan als ik goede argumenten en feiten heb :)

Alvast bedankt!
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
En daar is dit forum juist niet voor bedoeld.
 

frenkqle

  • #3
Mijn excuses, dan interpreteer ik de forumregels niet goed,

Was alleen benieuwd of er iets van normeringen/beleidstukken/besluiten zijn die dit zeggen. Anders vertrouw ik gewoon op het instalatiebedrijf.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Zijn het overigens niet gewoon perskoppelingen?
 

Haplo

  • #5
Daar zijn al vele discussies over gevoerd. Bij sommige zit er een knelkoppeling 25 jaar in de muur, niets aan de hand. Bij een ander zit er een gesoldeerde koppeling 25 dagen in de muur, lekkage. Er zijn gevallen bij waar je er niet aan ontkomt om een knelkoppeling te gebruiken op plaatsen waar ze niet zijn toegestaan (zo zegt men).
Ik ben van mening dat beide (knel en soldeer) kunnen leiden tot lekkage. Maar mits goed gebruikt kunnen ze jaren op heel donkere plekken hun dienst doen.
 
  • Like
Waarderingen: liviu2004

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #6
als u het er niet mee eens bent de installateur contacteren dat u het anders wil hebben, ik plaats nu een slotje ivm forumregels
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu