Inloopdouchebak kitten of voegen met tegelvloer

Scratch

 • #1
Medeklussers,

Op dit forum is al genoeg geschreven over voegen / kitten rondom douchevloeren. Toch kom ik er niet helemaal uit.

Onlangs heb ik mijn badkamer zelf verbouwd, en moet ik nog het één en het ander afkitten in de douche. In de douche ligt vloer van composiet. De hoeken / voegen tussen muur en vloer (en de hoeken tussen de muren zelf) kit ik netjes af. Maar hoe zit dat eigenlijk met de voeg / naad in de vloer, tussen vloer en douchebak, zie rode lijn op de foto? Bovenkant composietvloer en tegelvloer zijn gelijk. De voegbreedte tussen de tegel en de composiet vloer is 3 mm, netals de voegen tussen de tegels.

De douchebak is gelijmd op de ondergrond (beton + zandcement afwerklaag). Persoonlijk denk ik dat ik dit gewoon kan voegen, immers het ligt op dezelfde vloer dus enige werking tussen constructieonderdelen is niet van toepassing. Of zie ik nog iets over het hoofd?

badkamer.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #2
  ik zou m kitten ivm krimp en uitzetting van de verschillende materialen, ik denk als je m voegt dat deze naar verloop van tijd zal gaan scheuren.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  Inderdaad moet die gekit worden.
  Die voeg werkt altijd, en zal gaan scheuren.
  Ook omdat voegmiddel niet hecht op een kunstof bak.
  Als je het gaat voeg, dan heb je straks Lekkages.
   

  Scratch

  • #4
  Ah, helder. Bedankt voor het antwoord. Ik ga 'm dan toch kitten!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu