Inlaatcombinatie warmtepompboiler

Hoffert

 • #1
Hallo klussers!

Op dit forum heb ik al heel veel gelezen over inlaatcombinaties en de werking en noodzaak ervan zijn mij volledig duidelijk.

Echter sta ik op het punt om een warmtepompboiler aan te gaan sluiten. Bij de warmtepompboiler is door de fabrikant een keerklep meegeleverd. Daarnaast is er een overdrukbeveiliging ingebouwd in de warmtepompboiler.

In dit geval is volgens mij de warmtepompboiler al voorzien van alle beveiligingen die een inlaatcombinatie ook biedt. Is het dan nog nodig/verplicht om een inlaatcombinatie te plaatsen?

Groet, Björn.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • DexterXL

  Specialist Verwarming
  • #2
  Goed nalezen of er daadwerkelijk een inlaatcombinatie
  inzit, vaak worden de termen overdruk/prescor en
  inlaatcombinatie door elkaar gehaald.

  Als ik jouw verhaal zo lees, dan zit er geen inlaatcombinatie
  in en dient deze nog extern in de koudwaterleiding
  gemonteerd te worden
   

  Bernhard

  • #3
  De ingebouwde keerklep en overdrukventiel hebben de dezelfde functie als een inlaatcombinatie. De inlaatcombinatie is een vervanger van de keerklep en overstortventiel. Ik denk da de inlaatcombinatie zo'n veertig jaar voor het eerst werd toegepast daarvoor altijd een keerklep en overstortventiel. Bij grote installatie wordt nog steeds een keerklep, overstort/veiligheidsklep en beluchter toegepast. mvgr bernhard
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu