Infraroodpaneel verbinden met thermostaat

Mike Boissevain

  • #1
Beste.. ,
Ik heb voor de bijverwarming van mijn slaapkamer in het huis dat ik renoveer in Roemenië een infrarood verwarmingspaneel met een vermogen van 1000w gekocht en via de stekker op 220v aangesloten. Doet het.
Nu wil ik graag dat ie automatisch afslaat als de kamer warm genoeg is. Hiervoor heb ik een handbediende draaithermostaat Honywell homexpert model THR830TEE gekocht. Het dingetje werkt op 230v 50-60Hz.

Het lukt mij helaas niet een foto van het schema te downloaden.

Uit het IR paneel komt de stekkerdraad maar ook een extra draad met een blauwe en bruine draad. Deze zijn via zo'n half blokje op elkaar aangesloten. Mij is verteld dat dit draadje voor de aansluiting met de thermostaat is en dat dat in 15 minuten aangesloten kan zijn. Ik heb blauw en bruin dus losgemaakt en verlengd met een draad naar de thermostaat.

Het schakelschema daarvan geeft aan dat de bruine draad op klem 1 moet waar een schakelaar bij getekend is die schakelt naar klem 4 (die in het midden zit en verder nergens mee verbonden lijkt volgens de tekening)
De blauwe moet zowel in 3 als in 2. Die in 3 is verbonden met het verwarmingspaneel (dat is dus de blauwe die ik net heb verlengd), die in 2 gaat direkt naar de voeding(?)

In de tekening is bij 2 een zigzaglijntje waarvan ik aanneem dat dat de temperatuursensor is, deze is verbonden met 3. Ik heb de blauwe in klem 3 gezet.
Moet ik nu vanuit het stopcontact nog een blauwe draad trekken naar klem 2?
(ik kan dit natuurlijk ook doen vanaf waar de voeding het IR paneel binnenkomt). Dit zou betekenen dat ik toch nog een enkele draad erbij moet trekken. Is dat juist? En waarom hebben ze niet een snoertje met 3 draden ipv 2 voor aansluiting gemonteerd? Vandaar mijn twijfel!.
Dank voor advies.

Titel en bericht aangepast vanwege leesbaarheid - mod
 

De Bob

  • #3
Een stopcontact thermostaat, als de wcd in de zelfde ruimte is ?
 

Mike Boissevain

  • #4
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu