Inductiekookplaat plaatsen, hoe rails vast?

Peene

 • #1
Ik heb een inductiekookplaat van 90 cm met een flink gewicht, die in/op een aanrechtblad gemonteerd moet worden. De uitsparing hiervoor zit er, maar volgens de montagehandleiding moet de kookplaat op twee rails rusten. Volgens diezelfde handleiding moet je de rails vastschroeven aan het blad, of verlijmen als het een stenen blad is. Ik heb echter een HPL blad, en die zijn hol van binnen... Ik heb dus niet echt een plaats waar je de rails op vast kan maken. Niet te schroeven en niet te lijmen.

Nu bedenk ik me dat ik wel een aantal klossen kan zagen die ik in het blad kan verlijmen en daarop dan de rails vastmaken, maar ik ben daar niet zeker van of dat kan en welke lijm ik dan kan pakken. Hoe zouden jullie dit oplossen?

DSC_3147.JPG
DSC_3148.JPG
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sleutelmeneer

  • #2
  Gewoon weglaten ;) onder de kookplaat zit een afdichting en daardoor schuift hij al niet meer. Ik leg ze ook altijd los in het gat. Echt nog nooit problemen door onstaan en des te handiger als het er ooits uit moet
   

  Peene

  • #3
  Is het niet voor het gewicht dan? Ik dacht dat het frame van de plaat erop rust en dat het ondersteuning is.
   

  Tom345

  Specialist Elektra
  • #4
  Nee. Het is alleen om te voorkomen dat de kookplaat schuift. Het zijn alleen die vier kunststof-passtukken aan de zijkant van de kookplaat die in de driehoekjes van de rails vallen. Aan stabiliteit voegt dat niets toe.
  Wat is dit trouwens voor een werkblad? Ik heb nog nooit een werkblad gezien dat hol is van binnen. Maar de laatste keer dat ik een keuken heb opgebouwd is al tien jaar geleden.
   

  Peene

  • #5
  Ok bedankt voor de info, dan lijm ik ze gewoon vast als er toch geen gewicht op komt. Er zit wel wat ruimte in de nis dus dan schuift het sowieso nooit meer.

  Het blad is een of andere HPL variant, dus laminaat aan de buitenkant en harde vezel binnenin.
   

  Sleutelmeneer

  • #6
  Peene schreef:
  Is het niet voor het gewicht dan? Ik dacht dat het frame van de plaat erop rust en dat het ondersteuning is.
  Nee die functie kan hij wel uitvoeren als hij te hoog geplaatst wordt. Maar de glasplaat steekt overal x cm over het blad en dat is de eigenlijke draagconstructie.
   

  Fmrama

  • #7
  In de openingen van het aanrecht blokjes hout in schuiven. Evt lijmen. De rails met 2 schroefjes vastzetten.
   

  Peene

  • #8
  Ok helder verhaal, ik ga het in orde maken. Top!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu