Inductiekookplaat met oude pannen

Wilaert

  • #1
De Technische Servicelijn van Bosch beweert dat als je pannen gebruikt, die niet geschikt zijn voor inductie, de plaat kapot gaat.

Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat dit het geval is!
Wel kan ik me voorstellen dat de inhoud van de pan niet heet wordt.

Heeft iemand hier ervaring of een mening over???


bij voorbaat dank
 

Fiesiekus

  • #2
Ik kan me zo voorstellen dat de inductief opgewekte warmte zo dicht mogelijk bij 't voedsel moet komen maar wel op enige afstand van de kookplaat ter voorkoming van oververhitting van die inductieplaat.

Dus pannen met een "speciale" isolatielaag aan de onderzijde, die geen warmte opwekt.

Trouwens, werkt ie al .. op .... 230 (..of 4..) Volt?
 

Wilaert

  • #3
Trouwens, werkt ie al .. op .... 230 (..of 4..) Volt?[/quote]

Vandaag of morgen ga ik hem aansluiten.
 

Fiesiekus

  • #4
Ik denk dat ook 't materiaal (magnetische susceptibiliteit en electrische weerstand) van de pan uitmaakt: in RVS is het moeilijker een inductiestroom op te wekken.
 

Azijnpisser

  • #5
En nog wat: Pannen die lang op gas zijn gebruikt, en een wat dunnere bodem hebben, gaan vaak wat schotelen (bol staan). De pan raakt dan alleen maar in het midden. Voor het inductie-effect geen probleem, maar in een pan soep roeren levert een rondtollende pan op.

Effe proberen dus...
 

Appeltje

  • #6
Wat azijnpisser zegt is deels waar... ze gaan bol staat (dat zie je op het oog niet) maar dat is wel een probleem... ze gaan dan nl. resoneren op je plaat en dat ben je snel zat hoor.

Een pan die er niet geschikt voor is, zal het volgens mij niet doen... het lijkt me sterk dat men pannen maakt die WEL werken maar toch een probleem geven.

Pannen met een isolatielaag aan de onderzijde heb ik nog nooit van gehoord... lijken me ook niet echt handig aangezien je meestal wel de warmtebron onder hebt en het toch de bedoeling is dat hetgeen IN de pan warm wordt :mrgreen: .

Kijk gewoon even in je handleiding van de plaat en realiseer je dat de aanschaf ook een bom duiten was... die paar pannen zijn daarvan misschien 10%.

Groeten en succes met inductiekoken (bevalt ons prima),
Richard.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
De pannen moeten een ijzeren bodem of er moet ijzer in de dubbele bodem verwerkt zitten, rvs en aluminium pannen werken niet met inductie.
 

Wilaert

  • #8
Nog eens bij de service dienst van Bosch gebeld.
Het blijkt dat pannen die niet magnetisch zijn (en dus niet geschikt voor inductie) gewoon niet werken. Ze worden niet warm.
Maar er is geen sprake van dat deze de plaat stuk doen gaan.

De plaat is overigens aangesloten en werkt prima.

Bedankt voor alle hulp en ondersteuning
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu