Indesit centrifugeerprobleem.

Arjen11

  • #1
Hallo,

ik hoop dat iemand me een beetje verder kan helpen met het volgende probleem. mijn Indesit WE 1000 WO centrifugeert niet meer, dwz hij komt niet op toeren. Op de centrifugeerstand draait de trommel langzaam en probeert de motor op toeren te komen maar slaat ook gelijk weer terug. de klok werkt prima en de printplaat ziet er ook goed uit.

ik heb de motor bekeken en de koolborstels gecontroleerd. De veerspanning achter de borstels is goed en de borstels zelf zijn ruim 2cm lang. met een oude tandenborstel heb ik de connector goed schoongemaakt en daarna het apparaat opnieuw uitgeprobeerd. resultaat is nihil, behalve dat de motor wat meer lawaai maakt (dit klinkt alsof de koolborstels op de connector hier voor zorgen).

wat is nu wijsheid en het meest logisch om te veronderstellen?

bij voorbaat dank, groet arjen
 

Arjen11

  • #2
Heb ook de behoefte om de motor te testen maar geen idee of dit mogelijk is. los daarvan zijn er nogal wat aansluitmogelijkheden waar ik een keuze uit zou moeten maken. heb echter geen idee welke.

op de foto's zie je een achtpolige stekker waarvan de onderste twee naar de kop van de as gaan, de volgende twee naar de koolborstels. dan krijg ik een rode en witte draad die, zoals je op de onderste foto ziet op het metalen blok worden aangesloten. de bovenste zwarte draden gaan ergens naar binnen.


waar zou een plus-draad en min-draad op aangesloten moeten/kunnen worden, of is dit überhaupt niet te doen? de aarde aansluiting zit op het plaatjes waar de stekker op gemonteerd is.
 

Arjen11

  • #3
Bij deze



 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu