Indesit condensdroger pompt geen water af bij andere slang

Aranka

  • #1
Ik heb een nieuwe standaard 1.5m afvoerslang gekocht voor mijn Indesit iDC 75b droger, de huidige rubberen afvoerslag is te kort om naar de afvoer te leiden.
Ik had hem geinstalleerd en kwam erachter dat de slang geen water afvoert. De was, was dus na 2 uur nog nat... toen ik de rubberen slang erop zette begon hij wel weer water af te voeren.

Weet iemand wat het probleem kan zijn?
Bedankt alvast!

Hieronder een foto van de afvoerslang die ik gekocht heb:
DV_8_5822866_01_4c_NL_20160120151641.jpg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Verkeerd aangesloten ? Slang zit dicht ? Slang te hoog / lang ? Slang te dun ? Of te groot juist. Te weinig informatie. Maak eens fotos van de slang en waar je hem aansluit en lengtes e.d

En hoe hoog zit je afvoer ?
 

Aranka

  • #3
Ik heb de slang onder de kraan gehouden en toen kwam er aan de onderkant water uit. Slang is 1.5m lang en ik heb tot aan de afvoer 1m nodig. De afvoer zit 30cm van de grond, ik leg hem
20211216_065004.jpg
20211216_065030.jpg
20211216_065103.jpg
nl in een Y stuk. Het verschil in dm in de huidige slang en nieuwe slang is maximaal 1 mm. Ik had de nieuwe slang in een tijltje gelegd en dan gebeurt er ook niks, je hoort en merkt dat het al aan het begin waar het water uit moet komen mis gaat. Zie foto's, heb ook een foto van de huidige slang meegestuurd
 

Evenwatanders

  • #4
Mijn indruk is, dat er aan de oude slang een kunststof uitsteeksel zit, waarmee binnenin het mechanisme van de afvoer van de droger een klepje wordt opengedrukt. In je vervangende slang zit dat niet. Zal dan bedoeld zijn om te zorgen dat als de slang er niet in zit, het water gewoon naar de opvanglade gaat.

Maar ik kan me daarin vergissen natuurlijk, misschien is er een heel andere oorzaak..
 

Aranka

  • #5
Dat kunststof uitsteeksel is bedoeld om die in het gat van de opvanglade te steken, helaas is daar een stukje van afgebroken en is onze opvanglade aan de achterkant ook kapot, dus die doet het niet meer. Ik kan hem dus alleen nog maar in de afvoer steken. Dus de kant zonder grijs kapje zit op de machine aangesloten.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #6
1639692799849.png
Het lijkt erop dat hij door de nieuwe slang geen druk kan pompen dus. En door de oude wel. Dan toch maar orginele slangetje bestellen.

Wellicht sluit hij niet goed aan op het tuitje van het pompje ?


Overigens is de aansluiting van je waterbak los leverbaar :
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Aranka

  • #7
Super dankjewel!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu