Indesit BAAN 13 koelkast

Maverick98

  • #1
Ik heb sinds juli 2008 een Indesit BAAN 13 koelkast in mijn open keuken staan. Op basis van reviews heb ik gekozen voor deze koelkast want het zou een stil en zuinig apparaat zijn. De koelkast ziet er groot en mooi uit, maar maakt in mijn beleving ietwat teveel herrie. Aan de herrie zou je kunnen wennen, maar deze koelkast slaat naar mijn idee veel te vaak en snel aan. Ook al is de koelkastdeur een tijd niet open geweest dan slaat ie nog heel vaak aan. Soms slaat ie gedurende 5 minuten aan en dan is het een kwartiertje stil en heel vaak staat deze meer dan 20 minuten herrie te maken. Ik laat nooit de koelkastdeur langer dan 10 a 15 seconden openstaan als ik iets moet pakken en dan slaat deze gelijk weer aan. Er is tot tweemaal toe een witgoedmonteur geweest en deze vertelde mij dat een energiezuinige koelkast heel vaak aanslaat en dat dat juist energiezuinig is :-|

Ik heb geen poot om op te staan. Indesit neemt geen maatregelen omdat de witgoedmonteur heeft aangegeven dat het apparaat goed is. Ik heb nog steeds het idee dat er iets niet goed is.. Maar ik ben natuurlijk geen deskundige. Weet iemand hier raad mee ??
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Je zou het verbruik met een verbruiksmeter kunnen nameten en zo kunnen aantonen dat er eventueel iets niet in orde is. Het verbruik van deze koelkast is 274 kWh per jaar. Het verbruik per 24 uur zou dus niet veel meer dan 0,75 kWh mogen zijn.
Als je kunt aantonen dat dit meer is, heb je wel iets om bij de fabrikant aan te kloppen. Overigens is het niet abnormaal dat de koelkast ook aanslaat en draait met de deur dicht. Maar goed, meten is weten.
 

Maverick98

  • #3
Thanks Sxnder. Had er al eerder aan gedacht, maar dit schijnt de enige manier te zijn om er achter te kunnen komen of de koelkast niet onnodig stroom verbruikt. Als dit wel het geval is kan ik Indesit om de oren slaan en een andere koelkast eisen.

Nogmaals bedankt voor je reactie. :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu