Inbraakveilig?

HT90s

  • #1
Beste,

Ik heb skg 3 deurbeslag en cilindersloten. Voor en achter kunststof deuren en kozijnen. De voordeur heeft de scharnieren aan de binnenkant zitten, de achterdeur de scharnieren aan de buitenzijde. Voor zover ik kan zien geen dievenklauwen, wel meerpuntssluitingen. Is dit genoeg? Of moet ik met deze scharnieren wel dievenklauwen hebben? Ik hoor graag van jullie. Groetjes

20210830_203006.jpg 20210830_203012.jpg 20210830_203027.jpg 20210830_203031.jpg 20210830_203045.jpg 20210830_203050.jpg 20210830_203115.jpg 20210830_203128.jpg
 

A-technischevent

  • #2
uit eigen ervaring (meermaals poging tot inbraak) zijn dievenklauwen een zeer nuttige toevoeging mits ze op slot kunnen. reguliere dievenklauwen zijn niet nuttig (enkel voor de dief om te zien of er al eentje open staat) een meerpuntssluiting is ook prima overigens, voor de ruiten gebruik ik autofolie in de spiegel variant waarbij ik naar buiten kan kijken maar men niet naar binnen kan spieken. (zeker in de kamers waar spul van waarde in het zicht ligt, door een kantoor aan huis) dit is zowel anti inbraak goed tijdens inbraak maar ook om het te voorkomen voor een fractie van de kosten.

verder ziet het er prima uit zolang ook echt de drie punten normaal werken zoals het hoort en niet gesleten zijn.
eventuele speling tussen deur en kozijn zorgt bij kunststof enorm makkelijk voor de ruimte voor een breekijzer, dan breek je zo'n deur als je een beetje kerel bent zo in stukken.

heb je daar wat aan?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Ik denk dat A-technischevent iets anders met dievenklauwen bedoelt dan normaal.
Ik heb nog nooit een dievenklauw gezien die je op slot kunt doen.

Maar ik mis nog een belangrijke foto nl. van de scharnierkant als de deur half open is.
Daarnaast in kunststof deuren kun je geen extra dievenklauwen monteren, vandaar dat er vaak vanaf de fabriek al rekening mee gehouden is. (vandaar dus de foto)

Trouwens folie op isolatieglas gaat niet altijd samen, overleg eerst met je glasleverancier of dit toegepast mag worden.
Het zal nl. niet de 1e keer zijn dat de ruiten lek raken of zelfs barsten door extra folie op ramen te plakken en vaak vervalt dan de garantie.

Verder zie ik een prachtige knopcilinder, natuurlijk heel veilig om te kunnen vluchten maar in de inbraakbeveiliging niet toegestaan als er direct glas naast zit. Nu is het 1 tik om de ruit te breken (misschien 2 om ook de binnenruit te breken) en je draait de deur zo open.
Hiermee staat zelfs een heel domme inbreker binnen 1 minuut in je kamer.
 
  • Like
Waarderingen: A-technischevent

A-technischevent

  • #4
Verwijzing naar merk verwijderd - mod

Als voorbeeld van de soort dievenklauw die ik bedoel :)

Trouwens heb je gelijk met kunststof, niet in gaan schroeven gaat niet goedkomen... Late avond hè
Qua folie kan ik niet op antwoorden, hier al jaren hr+++ triple zonwerend glas vol in de zon dus ook zonder rolluiken met spiegelfolie, nooit problemen van lekkages gehad (kan uitzondering wezen natuurlijk...) In principe zie je met een hitte camera ook geen hot spots ontstaan door de folie en verder heeft het geen spanning op het glas, je plakt het gewoon erop net als raamtint bij auto's... Daar zit het ook op zonwerend, verwarmd,getint of niet, dubbel (akoestisch) of niet en gaat jaren prima (akoestische autoruiten zijn dubbel gelaagd en ook met een luchtlaagje ertussen net al thuis)
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Willem met de W'pomptang

  • #5
@atechnischevent:
dat is geen dievenklauw toch? maar een raamsluiting (volgens Axa dan hè?)
Een dievenklauw ziet er volgens mij zo uit:

external-content.duckduckgo.com.jpg
Als het scharnier dicht is val het palletje links in het gaatje rechts en kan de deur niet uit zijn scharnieren getild worden.
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Als je het glas breekt sta je sowieso binnen... Ramen op de begane grond zijn vaak van (gelaagd) veiligheids glas. Zal vast een stuk lastiger te breken zijn.

Als deze paumelles geen losse pen hebben (weet iemand dat?), zijn dievenklauwen niet nodig.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Deze hebben idd geen losse pen die je eruit kunt tikken. Daarom zie je bij kunststof deuren nooit dievenklauwen.
 

HT90s

  • #8
Bedankt voor de goede reacties allemaal. En inderdaad, aan de zijde van de scharnieren binnenkant deuren zitten er extra randen die de deur op zijn plek moeten houden als de scharnieren worden geforceerd(foto bijgevoegd). Ik weet niet of dit bestand is tegen een koevoet maargoed. Ik had misschien beter cilindersloten zonder draaiknop moeten aanschaffen inderdaad. Ik heb ook even foto's gemaakt van het glas in mijn voor en achterdeur. Is dit een beetje stevig glas? Zoniet? Kan ik daar wat mee? Alvast dank.

20210831_121045.jpg 20210831_121049.jpg 20210831_121014.jpg 20210831_121020.jpg 20210831_121056.jpg
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #9
Achja je ziet de knopcilinder niet zitten vanuit de buitenkant door het matte glas.
Dus dat lijkt me geen probleem.
En als ze naar binnen willen komen, dan doen ze dat toch wel op een of andere manier.
Vaak komen ze door bv bovenlichtjes of een slaapkamer raam naar binnen want daar zitten vaak minder goede sloten, raam uitzetters of grendels op.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #10
Je kan op een foto nooit zien wat voor glas erin zit.

Als je erop tikt met bv. een sleutel, en je hoort aan de binnen- en buitenkant een ander geluid, kan dit een aanwijzing zijn voor gelaagd glas.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #11
IJkenhout schreef:
Als deze paumelles geen losse pen hebben (weet iemand dat?), zijn dievenklauwen niet nodig
Dan blijf ik het vreemd vinden dat bij paumelles voor houten deuren de dievenklauw wel verplicht is/was
13202.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #12
Het gaat niet alleen om het scharnier of de paumelle an sich: Het complete gevelelement wordt beproefd, en op basis daarvan krijgen de toegepaste onderdelen een rating. Bij paumelles is de vraag: Kun je het element ver genoeg liften en uittillen of niet. Bij een 2- of 3-deligscharnier bij kunststof deuren kan dit niet.

Wij hebben een testopstelling staan waar we ons hang- en sluitwerk eerst zelf beproeven voordat we een 2e identiek element naar SKG sturen.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #13
Dat is een betere uitleg :prima: dan die ik jaren geleden kreeg van de persoon die kwam keuren voor het politiekeurmerk veilig wonen.
Die gaf als reden dat je de pen in de paumelle door kon knippen/zagen en er daarom dievenklauwen toegepast dienden te worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu