Inbouw WC loopt door

Robdekoning

  • #1
Hoi allemaal,

Ik heb een Grohe wc met inbouw reservoir. Ouder model. Groen en doorzichtig slangetje aan de binnenkant. Doortrekken ging goed tot een paar maanden geleden toen ik ineens een paar keer moest pompen voordat de wc doortrok (soms deed hij het ook na één keer drukken). Ik heb toen iemand langs laten komen die het slangetje met WD 40 heeft schoon gespoten. Het probleem was daarna niet verholpen (er moest nog steeds meerdere malen gepompt worden) maar helaas erger geworden; het water bleef doorlopen. Dit zou zijn omdat er vuil losgeweekt zou zijn. Als ik handmatig doortrek door de buis in de wc wat omhoog te houden, trekt de wc echter wel mooi door en sluit alles mooi af zonder dat er water doorloopt. Dan lijkt mij dat het probleem bij de slangetjes zitten maar ik ben geen expert. De persoon die mij aanvankelijk hielp, kwam met een renovatie factuur van 3.200 euro; soort van de gehele wc vervangen. Lijkt me een beetje overdreven.

Ik hoop dat jullie kunnen helpen.
Groeten!

Rob de Koning

1.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2

Robdekoning

  • #3
Hi Henk,

Dat is echt een geweldig handige link die je doorstuurde. Ik heb inmiddels alle onderdelen eruit gekregen zodat ik ook het type nummer kon zien. Ik voeg wat foto's bij. Het was een beetje vies allemaal maar ook weer niet heel erg. Ik denk dat het inderdaad het balgje in het uitstroommechanisme is. Aangezien mijn mechanisme een 67556 ABS4 van Grohe is heb ik daarom, net zoals de persoon in de discussie in de link die je doorstuurde overigens, een nieuwe bodemklep besteld. Ben benieuwd of dat gaat werken. Krijg het over 2-4 dagen.

Het oude mechanisme heb ik net weer terug geïnstalleerd en deze doet het nog steeds niet. Wel ben ik benieuwd naar de exacte functie van de twee buisjes en of ik ze wel juist terug plaats. Ik heb een witte en een groene. De witte hangt met een lus in het water in het reservoir. Weet je misschien een link waar uitgelegd wordt hoe eea werkt? Moet de lus van het witte buisje volledig in het water zitten of juist niet? En welke zit op welke knop aangesloten?

In ieder geval dank!
32B21889-5A88-46EE-84F1-C7F5D59C774F.JPG

76719037-5258-490D-AAF4-9FA726C2BB5D.JPG
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Ook kan het balgje in de bediening versleten zijn.
En groene slang moet op groene aansluiting.
Je kunt ook testen om er hard in te blazen groene slang(hoofdspoeling)
had even naast elkander bekeken en de witte loopt boven langs naar beneden daar zit ie geklemd en dan word ie onder het balgje aan gesloten.
Straks bij de nieuwe is de groene blauw daar zie je de witte ook ven boven komen.

Naamloos.jpg

1623499668879.png
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu