Inbouw reservoir

Vistuig

 • #1
Na alles onderwerpen op dit gebied te hebben gelezen en zwagers om info te hebben gevraagd de volgende vraag:
Ik wil een inbouw revervoir maken in mijn toilet, vloer in beton alleen de achter want gips plaatje van 12. De wc is 82 cm breed in de hoeken zitten stalen profielen van 3,5 breed waar de gipsplaten in zitten. Aan de andere zijde zitten ook gips platen in stalen profielen totale breedte muur is 7 cm. Wie heeft er ervaring mee en wat was de oplossing, aan de voorkant(achterkant reservoir) een plaat multi 18 mm over de volendige breedte tot inbouw hoogte reservoir op de profielen schroeven met daarbij wat hollewant pluggen??? Ervaring gevraagd graag.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • JP2007

  • #2
  Hey goedemorgen,

  verleden jaar heb ik ook zo n situatie gehad, ik heb de achter 'muur' van gips er uit gehaald en er een flinke (zo n 12cm dikke) balk tussen gezet , op hoogte waar de bovenste pootjes van het reservoir tegen de muur komen zeg maar.

  Vervolgens heb ik de hele muur weer met 8mm platen dicht geschroefd.

  Scheelde nogal in de kosten (ipv 18mm) maar de voornaamste reden was dat ik het niet echt zag zitten hem aan een holle wand te monteren.

  Grt
   

  Vistuig

  • #3
  Helaas is de ruimte tussen mijn gipsplaten maar 3 cm dus dat is het maximale wat ik er tussen krijg. De profielen zitten door in het beton dus die blijven staan. Maar het is lastig een groote plaat er achter te krijgen, ga het denk ik wel proberen. Een geluk heb ik de afvoer loopt horizontaal naar achter. Ik wil hem zo ie zo aan hout hangen, maar de vraag is dus vervang ik de gips plaat voor hout en komt de plaat meer naar buiten te zitten of zet ik de plaat hout achter de gipsen wand? En wat is handiger eerst de vloer te betegelen en dan je reservoir plaatsen of de poten van het frame op het beton zetten?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Je moet eerst het frame plaatsen op kale vloer.

  Ik zou als ik jou was dat gips er af en multiplex 18 of 22 mm gebruiken.
  dus aan de achter zijde en voor zijde en daar tegen aan het frame.

  je kan dan de bouten er door heen doen zodat je een conpact geheel hebt.
  evt plaats even een foto
   

  Vistuig

  • #5
  Bedankt voor het antwoord, dit lijkt me een goed plan. Nu eens de boel gaan slopen en een reservoirtje halen.
   

  BeeTeeWee

  • #6
  Als die "stalen profielen" zogenaamde metalstud profielen zijn, weet ik niet of die wel de stevigheid hebben om er een toiletframe + toilet + volwassene aan te hangen...

  Of zouden de platen de krachten voldoende verdelen om dit toch voor vele jaren stevig te laten zijn?
   

  Vistuig

  • #7
  Ik weet dat de profielen zelf niet alles kunnen dragen, daarom op de vloer vastzetten, en op de muur zo hoog mogenlijk, voor een groot moment en lekker breed, misschien dat ik wel een reservoir neem met een frame wat je uit kan schuiven. Zodat het hout ook minder te verwerken krijgt.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu