Inbouw gashaard aansteken

Anconakip

  • #1
Ik heb een gashaard in huis maar geen idee hoe ik hem aankrijg.
Iemand een idee?

 

Klipper23

  • #2
Onderste foto, gele kraan kwart slag draaien, de gaskraan staat nu nog dicht.

Vervolgens knop met rood vlammetje erop indrukken en met de andere hand de ronde knop met rode stervorm repeterend indrukken totdat waakvlam ontsteekt.
Knop met rode vlam ongeveer 30 seconden ingedrukt houden totdat thermokoppel voldoende opgewarmd is, hierna kun je de knop loslaten en moet waakvlam blijven branden.

Indien waakvlam uitgaat het geheel herhalen, mocht de waakvlam uit blijven gaan, dan kan het thermokoppel versleten zijn.

Knop met zwarte stip is om gas weer af te sluiten zodat waakvlam dooft, dus deze niet gebruiken.

Ronde knop met cijfers is de regelthermostaat, bij ontsteken waakvlam laag zetten, nadat waakvlam brand kun je deze omhoog draaien.

Mocht er niet bekend zijn wanneer toestel voor het laatst onderhoud heeft gehad, dan raad ik je aan om dit eerst uit te laten voeren.
Tevens schoorsteen laten vegen.

Mocht de vlam doven tijdens branden, dan zit er hoogstwaarschijnlijk een ttb in welke ingrijpt, dan zeker het toestel niet gebruiken totdat schoorsteen gecontroleerd is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Quote verwijderd, het heeft geen zin die plaatsen want de tekst en foto's staan er net boven.


@Anconakip,

Het is mogelijk dat de kachel niet direct wil branden doordat de gasleiding een tijd niet gebruikt is, voordat de waakvlam gaat branden kan dat zomaar 2 min. duren, afhankelijk van de afstand tot het eerste t-stuk of tot de gasmeter.
Zo te zien is er geen vervuiling in de kachel, die ziet er goed uit, ben het wel eens met Klipper23 dat onderhoud belangrijk is, liever een keer te vaak.
Schoorsteen vegen bij gaskachels is niet verplicht maar laat bij onderhoud de monteur even kijken als dat mogelijk is.
Een goed afgestelde gaskachel veroorzaakt geen rommel in de schoorsteen, bij onderhoud kunt u de monteur er even naar laten kijken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu