Ikea inductie welk vermogen aanhouden?

Njiua

 • #1
Ha beste forumlui,

op dit moment ligt onze keuken in onderdelen te wachten om geplaatst te worden... maar voor het zo ver is moeten er een aantal dingen gebeuren.

één van de zaken die nog moet gebeuren is het aanvullen van de meterkast voor de inductieplaat.

nu zitten we alleen met het volgende hoeveel vermogen en dus op hoeveel fase's moet onze inductieplaat worden aangesloten?

de kookplaat die we hebben liggen is de Matmassig https://www.ikea.com/nl/nl/manuals/matmassig-inductiekookplaat__AA-2025352-1.pdf
als ik het vermogen van alle kookeenheden bij elkaar optel heb ik een vermogen van 7200W, de kookplaat heeft ook twee eenheden die geboost kunnen worden, in totaal heeft de plaat dan 8900W

de 7200 kan prima op een 2-fase aansluiting, maar voor de 8900W zou ik volgens mij toch echt een 3-fase aansluiting hebben?

of werkt dit met zo'n booster dan toch weer anders?

groeten
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Een booster werkt anders, de aansluitwaarde is 7200va.

  Jij moet een krachtaansluiting plaatsen.
  De aansluiting is NL 400v 2n en geen 2x230.
   

  Njiua

  • #3
  Houd dat in dat iemand met certificering een 25A hoofdzekering moet plaatsen, of kan ik dat af met een goede fornuisgroep en een perilex stekker?
   

  Tom345

  Specialist Elektra
  • #4
  Boosterfunctie kun je alleen gebruiken, als maximaal twee van de vier kookzones aanstaan. Het totale vermogen komt dan niet boven de 7.200 W uit.

  Heb je een driefase of een enkelfase huisaansluiting? Plaats anders een foto van je groepenkast.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu