Idee om twee kamers te verwarmen

Jupijn

  • #1
Zijn onderstaande 2 kamers te verwarmen met een enkele warmtebron?

Dat is kort gezegd mijn vraag. De twee vierkantje blokjes zijn houtkachels. Achter de buitendeur (in het midden) heb ik een binnendeur gemaakt ter isolatie. Ik vermoed dat het vrijwel onmogelijk is vanwege de hal in het midden, tussen de kamers (incl buitendeur en trapgat).

Zat zelf te denken aan een pellet CV kachel. Dat is een pellet kachel die zowel de ruimte waarin hij staat als een radiator kan verwarmen, en dan de radiator in de andere kamer te zetten.

Schermafbeelding 2021-12-19 om 19.32.22.png
\
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
In welk land staat deze woning?
Heb je beschikking over een gasaansluiting?
Hoe is het pand geïsoleerd?
 

Jupijn

  • #3
- Frankrijk
- Geen gas
- Dubbel glas (zijn sowieso kleine ramen, dus dat valt mee). Muren van ong 50 cm dik. Plafond naar etage erboven geen isolatie, maar het plafond daarboven is bedekt met 20 cm glaswol. Buitendeur is tochtig, maar daar heb ik dus andere deur achter gemaakt die niet tocht.
 

Bert pit

  • #4
Een pelletkachel met kanalisatie? Hoewel die 50cm muur wel even een 'dingetje' wordt. Anders zoals je zelf aangeeft een pelletkachel met een CV aansluiting. Alleen zit daar wel een 'vorst nadeel' aan.

Je zult deze bij vorst altijd aan moeten hebben. Ben je er een tijdje in de winter niet dan heeft een pelletkachel met kanalisatie een voordeel.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Is elektrisch verwarmen een optie? Evt. met een split-unit?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu