Hydrofoor heeft geen druk op persleiding wel op expansievat

Theunheebink

  • #1
Ik heb een hydrofoor unit van Nocchi. Heb hem aangesloten op de plek waar eerst een andere van Sear stond. Zuigleiding heeft een terugslagklep. Nu heb ik geen druk op de persleiding maar wel op de slang die loopt van het pomphuis (onderin) naar de expansietank (dit is ook normaal). Ik heb druk op de kleine vulopening bovenop het pomphuis. Maar geen druk op de persleiding. Dus eigenlijk overal druk behalve daar waar het moet. Mijn oude pomp had een dikke slang van de expansietank naar de persleiding bovenop maar deze nieuwe heeft een dunne slang van onderin het pomphuis naar expansietank. Nu twijfel ik of de persleiding bij deze pomp wel bovenop zit. Kan het zijn dat de zuigleiding bovenop zit en de pers aan de voorkant zit (dit is ongewoon maar kan dit?)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Graag een foto en typevermelding.

De dunne slang is waarschijnlijk alleen voor de drukvereffening, daar komt ook de druk aan de perskant op te staan, net als het vat.
 

Theunheebink

  • #3
Dit slangetje dient ervoor om het drukvat te vullen tot pomp afslaat hier staat dus ook de persdruk op. Bij de oude pomp zat bovenop een T-stuk met persleiding en een dikke slang naar de tank om deze te vullen.
 

Poster

  • #4
Hallo

Heeft een foto van de geplaatste pomp, en wat gegevens, Type/model nummers enz.

Nocchi is nogal uitgebreid.

(Stond er al, te laat gezien) :roll:

Grt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu