Hybride monoblock warmtepomp add-on

sanie23

  • #1
Dag Forumleden,

Ik ben de mogelijkheden van een hybride add-on warmtepomp aan het onderzoeken. Nu is het in mijn huis zo dat op zolder de CV-ketel staat en ik op de beneden verdieping ruimte heb voor een warmtepomp unit. Leidingen trekken naar boven is geen doen.

Is het mogelijk om de warmtepomp beneden aan te sluiten terwijl de ketel boven staat?
Als ik bijvoorbeeld naar de handleiding kijk van de Atlantic Aurea Hybride warmtepomp 5 kW staat hier in dat hij direct onder de terugslag klep van de CV aangesloten moet worden. Is hier een reden voor?

Ben erg benieuwd of hier iemand een antwoord op heeft!

Screenshot_2022-09-13-20-25-24-333_com.adobe.reader.jpg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
als de leidingen van voldoende diameter zijn en er een comminucatiekabel tussen binnenunit en ketel ligt zou dit mogelijk moeten zijn.
 
  • Like
Waarderingen: sanie23

sanie23

  • #3
Marcn.88 dank voor je bericht!
Vnd het in onze situatie een interessante oplossing. Waar ik nog wel aan zat te denken is het expansievat. De afstand tussen het expansievat bij cv ketel en de warmtepomp wordt wel erg lang. Kan dit problemen opleveren? De max tempratuur is 55 graden warmtepomp en het expansievat is 18l.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
zolang het vat niet afgesloten word van de installatie door bijvoorbeeld een zoneklep is dit geen probleem, let wel op de plaatsing van een eventuele buffer voor defrosts
 
  • Like
Waarderingen: sanie23

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu