Hwa verstopt

Complete-leek

  • #1
Hallo klussers,

Ik wil mijn voortuintje opnieuw bestraten en was zomaar wat tegels aan het weghalen etcetera. Nu blijkt de afvoer van de dakgoot net onder straathoogte afgezaagd te zijn. Tien centimeter eronder loopt hij weer verder, dus er is 10 centimeter tussenuit gezaagd :?

Er loopt geen water weg en voor zover ik de boel leeg krijg is dit zand en grond. Ik ben een beetje huiverig om er hoge druk op te zetten, aangezien er volgens mij ook grof grind in zit en ik de boel niet stuk wil maken.

Moet ik de boel uitgraven en de afvoer afzagen ruim voorbij waar waarschijnlijk de verstopping zit en dan een nieuw stuk eraan lijmen? Of toch met hogedruk aan de gang? Of iets heel anders?

Alvast bedankt voor jullie moeite,
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
En waar gaat het water nu naar toe, dat vanaf de dakgoot komt?
 

Fiesiekus

  • #3
Kan je met een tuinschepje niet zoveel mogelijk eruit scheppen? Evt. met de hand de rest eruit graaien en restjes met tuinslang wegspoelen? En dan weer aan elkaar lijmen.
 

Complete-leek

  • #4
Ik heb er zoveel mogelijk uitgehaald, maar het water blijft gewoon staan als ik het weer volgiet.

Het water wat nu van het dak komt is waarschijnlijk een hele tijd net onder de tegels weggespoeld.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Een stuk uitgraven, doorzagen en kijken wat er in de pijp zit an rommel, zit er nog rommel in dan iets verderop opnieuw doorzagen tot de pijp schoon is.
Vervolgens een nieuw stuk pijp leggen, houd er rekening mee dat in de grond in de regel geen HWA gebruikt wordt maar RWA, de maten en de wanddikte verschillen.
 

Complete-leek

  • #6
Beste Jan en anderen,

Ik heb de boel uitgegraven, afgezaagd tot voorbij de verstopping. Stuk pijp ertussen gezet en een nieuwe sifon. Het werkt nu weer.

Bedankt voor jullie advies.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu