HWA blokhut in sloot, terugslagklep noodzakelijk?

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik heb een blokhut in de tuin waarvan de HWA naar de sloot gaat (mag van gemeente). De blokhut staat ongeveer een kleine meter boven het slootwaterpeil (laatste deel van tuin loopt af naar het water). Enkele keren per jaar komt het voor dat door de vele regenval het waterpeil in de sloot aanzienlijk stijgt, waardoor mijn gazon voor een gedeelte onder water staat op het schuine gedeelte.

Als ik nu de HWA uit laat komen op het punt waar normaal gesproken het waterpeil is, kan het water gewoon wegstromen. Maar als het waterpeil 20-30 cm stijgt, wat gaat dat dan doen met de HWA? Wordt het water dan door de wet van de communicerende vaten helemaal terug (omhoog) naar de blokhut gestuwd en komt het er daar uit de goten dan uit?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Als het je lukt water omhoog te laten stromen zonder pomp, ben je morgen rijk.

Nee dus, het water zal gelijk niveau houden met het water in de sloot. Geen paniek dus!
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Inmiddels is de afvoerpijp in de sloot aangelegd. Onder water werken is leuk als het slootwater niet te koud is :D (waterpeil stond 4 cm boven beschoeiing, dus het gat voor de pijp moest ik op de tast zagen).

Door het uiteinde van de pijp heb ik 4 rvs draadeindjes van M4 gestoken en vastgeschroefd met RVS bolkopmoertjes, zodat er geen ratten in de pijp van 75 mm. kunnen kruipen.
 

Poster

  • #4
Toch wel rvs 316 gebruikt ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu