Hulp voor idee plaatsen hangtoilet

Camielkb

  • #1
Hallo,

Ik heb wel gezien dat er meer topics zijn over het plaatsen van een hangtoilet maar ik kom er nog niet helemaal uit hoe ik dat zelf het beste zou kunnen doen.
Ik woon in een appartement van 3 hoog en heb een kleine toiletruimte (85cm breed, 95cm diep). Hierin staat op dit moment nog een pot met een gronduitlaat. Dit geheel zou ik graag wat willen moderniseren en voorzien van een hangtoilet maar er zijn een paar mogelijke problemen...
De afvoer van het riool zit vast in de vloer en er is geen mogelijkheid deze te verplaatsen! Dit zit vast in het beton en komt bij onze onderburen uit waar het dan de wand in gaat naar het rioolsysteem. De afstand tussen de muur en het hart van de afvoer is ongeveer 15 cm.
Aan de linkerkant (zie afb.1) loopt ook nog eens de waterleiding van het hele appartementencomplex. Die loopt dus van beneden door elk toilet naar de bovenste etage (3 etages, ik woon op de middelste) Daar is achter een aftakking te zien met een kraan om ons appartement af te kunnen sluiten als we wat aan het water willen of moeten doen. Als ik een hangend toilet ga plaatsen is de kans groot dat ik dat af moet/wil dichten maar ik moet dus een manier hebben waardoor ik wel bij die kraan kan blijven komen.

Mijn vragen zijn dus:
Kan ik hier een hangend toilet gaan plaatsen en moet ik daar inderdaad de vloer voor gaan verhogen?

Is het slim om de nieuwe voorzetwand zo af te werken dat ik bij de kraan kan of is het slimmer dat zo te maken dat de kraan altijd zichtbaar is?

Kan ik de wand dan beter maken van een hout of vezelplaat (al dan niet geschilderd), tegelen lijkt me namelijk erg lastig als het ook nog mogelijk moet zijn om bij die kraan te kunnen komen.

Alvast bedankt voor het meedenken

afb1.


afb2.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Ik wou graag even weten uit welke materiaal die riolering is.

Ook moet je voor dat je gaat renoveren de hoofd afsluiter vervangen zo te zien is dit geen originele knop

Mocht het lukken dat je een hangtoilet kan komen zit je met het probleem de waterleiding dus die moet je vrijlaten dus zicht werk.

Dan kan je net zo goed een duo closet nemen is ook netjes
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Als je nu hier eens kijkt je maakt een 7cm brede muur achter je afvoer en je gebruikt een ruimtewinnende duofix dan krijg je dit idee.



Alleen de waterleiding zit zo in zicht
evt kan je houten luik daar maken die je er uit kan pakken als je bij nood er bij kan of je laat het open
 

Camielkb

  • #4
Excuses voor het onjuist plaatsen van de plaatjes.

Die ruimtebesparende pot met een muurtje er achter van 7 cm is nog wel een idee. Ik zal eens gaan uitzoeken of dit te doen is. Op deze manier hoeft er in ieder geval geen vloer verhoogd te worden bijvoorbeeld.

Probleem van het huidige toilet is dat het spoelwater te hard naar beneden komt en het mag er wel wat netter worden.

Wat je bedoeld met de hoofdafsluiter weet ik nog niet, dat moet ik dan eens gaan uitzoeken..
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5


zie cirkel
 

Camielkb

  • #6
Hmmm. Ik hoop dat we die vervangen krijgen. Het zit er allemaal zo strak in en ik had al het gevoel dat dat vervangen zou moeten worden. De buizen lopen in door die muur de badkamer in en die moeten eigenlijk ook nog weggewerkt worden in de muur maar dat zijn heel wat meters buis en dat wordt een dure klus met de badkamer opnieuw betegelen.

Alvast bedankt voor het meedenken!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Je kan de bovendeel van die kraan ook vervangen zodat die bij nood goed afsluit


Maar als ik je was plaatste ik een duo blok


dan heb je het minste breek werk en is het ook netjes

succes
 

Leensen

  • #8
Dat probleem van de afvoer zit ik ook mee. Alleen niet i.v.m. onderburen, maar omdat de plek waar de afvoer zou moeten komen, ik naar alle waarschijnlijkheid niet door de vloer heen kan (enorme verdikking in de vloerplat).

Maar er is een oplossing om de aansluiting naar de achterwand te krijgen via een verloopstuk dat je op de bestaande afvoer monteert en vanaf daar ga je met een (plattere) ovale buis naar achter. Daarvoor moet je vanaf de bestaande afvoer naar achteren 5cm uithakken uit de vloer. Dat zou geen problemen moeten opleveren met eventuele wapening.
Ik kan alleen in jouw situatie niet beoordelen welke kant je rioolpijp heen gaat.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9


je hebt ook kortere sprongen dus die maat 25 kan anders bij jou is dat 15
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu