Hulp bij kozijnen meten/plaatsen

Akos

  • #1
Goedendag,

Ik ben van plan nieuwe kunststof kozijnen te bestellen en te plaatsen. Momenteel is de gevel voorzien van stucwerk wat zo'n 2cm dik is. Dit is rondom de kozijnen ook gedaan. Ik weet niet hoe de muur er exact uit ziet maar ik heb laatst (met wat houtrot reparaties) gezien dat de stuc zo'n 2-3cm dik is. De situatie is (niet 100% zeker) als volgt:

IMG_8639.jpg


Het vreemde is dat ik buiten 1050mm tussen de stuc meet en binnen 1000mm meet. Als ik op de binnenwand klop, hoor ik dat het steenachtig is, geen hout.
Verder weet ik niet of dat de muur een spouw heeft en wellicht een bestaand stelkozijn. Het mooiste zou zijn als ik het oude kozijn kan verwijderen om de situatie goed te kunnen bepalen. Helaas is de levertijd van nieuwe kozijnen 8 weken. 8 weken zonder kozijnen is niet gewenst.

Nog wat beeldmateriaal:
IMG_8251.jpg


IMG_8640.jpg


IMG_8641.jpg


Is het een optie/idee om een dubbel stelkozijn te maken zodat het kozijn (met aanslag) daar tegen gemonteerd kan worden? Op die manier kan het stucwerk in tact blijven. Zie foto:
IMG_8642.jpg


Ik hoop dat jullie mee kunnen denken over een goede oplossing. Ik durf nu nog geen kozijnen te bestellen omdat de maat wellicht anders is (wat nu niet zichtbaar is).

Vast bedankt.

Groet Arnold.

IMG_8639.jpg
 

Akos

  • #2
Niemand enig idee?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Wat is er mis met de huidige kozijnen? Volgens mij zien deze er nog strak (en karakteristiek!) uit.

Wat betreft de maatvoering: Ik kan niet zien of je een spouwmuur hebt of buitengevelisolatie. Je hebt in ieder geval geen dagkanten binnen. Dus wellicht hooguit een steens muur.

Dan zou ik mijzelf daar eerder zorgen over maken en kijken wat je aan isolatie kunt doen.
 

Akos

  • #4
De kozijnen zijn in slechte staat. Veel houtrot en ooit al een nieuwe stijl in gezet. Isolatie is nu even niet aan de orde. De gevel is voorzien van stucwerk met daarachter isolatie.
 

Akos

  • #5
De dikte van de muur is circa 20cm. Enkel steen lijkt me daarom niet van toepassing
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Dan de nieuwe kozijnen zonder aanslag bestellen, en van binnenuit monteren. In Duitsland doet men dit standaard. Er zijn daar ook speciale profielen beschikbaar voor de onderbreking van de koudebrug.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
NB: Als de kozijnen nu al rot zijn, dan klopt waarschijnlijk de detaillering niet, en zal er ergens water in de aansluiting tussen kozijn en isolatie ophopen.
 

Akos

  • #8
Toeleveringonline biedt enkel kunststof kozijnen aan met een aanslag. Zij zijn van mening dat dit de enige veilige variant van kunststof kozijnen is. Is dit ook zo?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #9
Gevalletje wij van wc-eend adviseren wc-eend?
Zie #6, kijk bij de oosterburen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #10
Bij T-O is er sprake van vergaande standaardisering. Meer dan 90% van de markt bestaat uit kozijnen met aanslag. Dus wordt de variant zonder aanslag niet aangeboden. Echter iedere kozijnfabriek kan het maken zoals jij het wil.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu