Hulp bij 3-puntsluiting die vreemd doet.

Hemant_5400z

  • #1
Hallo,

We hebben vanag de bouw een 3-punt sluiting voor de voordeur die werkte to een aantal maanden terug.
Als ik de deur dicht trek kan kan de deur vanaf buiten niet open (heeft wel een soort hendel maar die werkt alleen als ik de sleutel vanaf buiten open draai).

Nu sinds kort gaat de deur wel vanaf buiten open zonder sleutel, weet iemand waar dat aan kan liggen? Ik heb de cillinder eruit gehaald end met WD40 ingespoten ook de hendel binnen en buiten zijde los gemaakt en met WD40 behandelt. Echter lost dit het probleem niet op. Ook als ik via de hendel van buitenaf de deur op slot doe (dit kon zonder sleutel) dan kan de deur zonder sleuten weer open waar ik voorheen altijd een sleutel moest gebruiken.

Weet iemand toevallig hoe dit systeem werkt en hoe ik dit kan repareren, hij doet het namelijk heel soms wel maar dat moet ik de hendel van buiten af een keer of 10 open en dicht doen wil het eindelijk werkt.


Groetjes,
Hemant
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een foto van de hendel met sleutelgat buiten, en de kopse kant van de deur, zou de kenners hier misschien helpen.
Zo te lezen heb je nog niet de hele drie-punts-sluiting uit de deur gehaald. Zelf heb ik hier weinig verstand van, ik vermoed een defect in de drie-punts-sluiting.
 

Hemant_5400z

  • #3
Hoi,

Jawel heb hele mechanischme eruit gehaald om te kijken of daar wat mis was maar boven en onder gebeurt niet veel alls wordt aangestuurd vanaf het slot in het midden. Normaal als de deur dicht valt kan je hem niet bedienen via de buiten hendel. Maar dat kun dus nu wel. Ergen moet er een palletjes omslaan zodat de buiten bediening wordt gelocked?

denk ik.

slot1.jpg slot2.jpg slot3.jpg
 

Hemant_5400z

  • #4
Ter aanvulling het gaat om de 2e foto, normaal als je de deur dicht trekt kan die hendel niet meer bedient wordt. Echter sinds de laatste tijd werkt die hendel dus wel zonder sleutel.

Als ik de hendel op de 2e foto een paak keer naar boven en benenden doe dan werkt ie ineens wel.

Ik heb even getest zonder cilinder erin en dat heb ik hetzelfde probleem, mijn conculsie is dat het dus niet in de cilinder zit maar ergens anders.

Hemant
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Je hebt een krukbediende meerpuntssluiting. Jammer dat je niet het merk en het typenummer (staan beide meestal op de voorplaat) hebt vermeld. Door slijtage kan er iets in de hoofdkast afgebroken zijn. Vervanging is dan eigenlijk de enige optie.
 
Laatst bewerkt:

Hemant_5400z

  • #6
Hoi,

Ik zal van de week eeens even kijken wat het merk is.
Afgebroken kan ik me niet voorstellen omdat ie het soms wel en soms niet doet dus dacht meer iets wat droog gelopen is.

Hemant
 

Hemant_5400z

  • #7
Hallo,

Ik heb even gekeken en hij is van het mer S2 Safe en Secure, kent iemand het binnewerkt van dit merk?
het gaat om de hoofdkast.

Hemant
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #8
Onderdelen zijn verkrijgbaar bij de gespecialiseerde ijzerwarenhandel.
 

Hemant_5400z

  • #9
Hoi,

Ik heb inmiddels de hele middenslot uitlekaar gehaald en schoongemaakt. Het probleem zat heb in het kunstof schuifje dat niet lekker terug liep. die heb ik schoongemaakt. Nu doet het slot het weer.

Overigens waar spuiten jullie de binnekant mee in, ik heb nu grafietspray gebruikt. Echter toen ik het slot openmaakte zag ik wel een soort vet wat bij sommige delen opgedroot was (heb ik verwijdert).

Het zag er een beetje rood achtig uit, is/was dat kopervet?

Hemant
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #10
Het zal een speciaal vet zijn wat niet wegloopt. In de slotkast zelf is grafiet een optie. Maar nooit in cilinders gebruiken.
 

Hemant_5400z

  • #11
Ok bedankt.

Voor het slot zelf silleconenspary op waterbasis?

Of echt slotspray wat niet vettig is?

Hemant
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #12
Echt slotspray.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu