Hulp bij bad plaatsen

Siebje

  • #1
Beste klusser, de reden dat ik me hier meld is dat ik nog niet zo'n klusser ben. Momenteel hebben wij een douchehoek, en daar willen we een bad gaan plaatsen. Er moet ook nog gedouched kunnen worden, dus daar moet ik rekening mee houden als ik een bad uitkies.

Hieronder zie je links van de meetlat waar het bad tegen de muur aan moet komen, bad zal zijn 180 x 80.Hieronder het putje, diameter ronde is 9,5 cm, met aftrek van het witte ronde randje 8,5 cm en er zweeft nog een rond blok in met diameter 5,8 cm. Waar moet ik rekening mee houden als ik het bad hier op aansluit, kan dit überhaupt?De douche die hangt er nu zo bij, zeg maar in het midden van een muur van 130 cm. Omdat het bad zeg maar tegen de muur aan komt wil ik de douchestang twee tegels naar links doen (is nu in de voeg gemonteerd dus hoef dan geen nieuwe tegels). Ik zal een nieuwe eenhendel badkraan gaan kopen omdat dit nu alleen een douchekraan is. Die moet dan misschien nog stukje naar links maar zoiezo naar beneden. Is er nog iets waar ik dan rekening mee moet houden?Groet Willem
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Je zou een bad kunnen nemen met een douche gedeelte er in met een hoge vul kraan
nu hoef je de muur niet open te kappen en leidingen te verleggen vaak zijn dat al weer kunststof leidingen dus moet je ook weer speciaal gereed schap hebben.

zie voorbeeld:


voor aan sluiting voor afvoer bad zal je je put moeten verwijderen en op de bestaande afvoer je bad zetten zodat netjes is weg gewerkt.
 

Siebje

  • #3
Beste Henk, wat mooi dat je me hierop wijst! Dan is het alleen nog even een kwestie van het de douchestang verplaatsen. Want de kraan zit in principe goed genoeg op z'n plek. Top!

Gr. Willem
 

Siebje

  • #4
Beste henk,

Ik heb inmiddels bad en kraan besteld. Toch twijfel ik aan de kraan (omdat er ook veel goedkopere zijn).

Heb nu de Plieger Rota badkraan HOH=15cm chroom, maar zou de Plieger Basic badkraan HOH=15cm chroom het water ook niet gewoon in het bad krijgen?

Hoor het graag nog even.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Ik zou gewoon voor die kraan gaan die je al besteld had, die is namelijk voor als de kraan hoger staat dat het niet op de rand stroomt en dat heb je wel kans met die andere.
 

Siebje

  • #6
Hoi Henk (en andere klussers),

Het is nu bijna zover. A.s. zaterdag komt het bad en de kraan die ik op Henk's advies zo heb gelaten.

Tegels worden vanavond besteld.

nu heb ik wel een vraag. Bij de klusinstructies zie je eigenlijk altijd dat er twee houten balken tegen de muur aan gaan waar het bad op rust. Ik wil echter graag aan één lange kant van het bad 15 cm vanaf de muur en aan de andere kant komt ook nog een redelijk plateautje.

Het is dus even wat anders dan twee houten balken tegen de muur en een muurtje van betonblokken. Hoe pak ik dit het beste aan?

Tevens heb ik gelezen dat ik het beste eerst de tegels kan doen, en daarop het bad plaatsen, dan afkitten. Delen jullie die mening?

Hieronder de situatie, rood is hetgeen betegeld moet worden op zelfde hoogte van het bad (dus pm. 50 cm boven de grond).

 

Snoopy

  • #7
Heb laatst hetzelfde gedaan.

Badriool kun je gemakkelijk op het doucheputje aansluiten zonder sloopwerk. Deksel eraf, pijp met rubber manchet hier strak op aansluiten (evt. mof met rubber ringen) en klaar is kees.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Je kunt ook met young blokken een muurtje voorlangs te zetten waar je de bad op laat rusten
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu