Hsb constructiewand

Inoske

 • #1
Hallo,
Ik ben bezig met complete verbouwing boven. Ik wil op ten duur een dakkapel op het dak plaatsen. Daarom wil ik op dit moment al een constructieve slaapkamerwand maken welke het dak deels moet gaan dragen.
Ik heb nog een grote partij 9mm osb platen liggen. Op dit moment heb ik om de 40cm een cls 38x89 staan, wil aan beide kanten 18mm osb en 12,5mm gips plaatsen. Nu is mijn vraag of dit ook 2x 9mm kan zijn aan beide kanten, aan elkaar verlijmd en geschroefd zodat dezelfe stijfheid bereikt wordt. Ik hoor graag jullie ideeën hierover.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Impie

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  In principe zou dat prima moeten kunnen.

  Meestal is het echter niet de bedoeling dat de verdiepingsvloer het dak gaat dragen. Heb je dat al besproken met een constructeur?
   

  Inoske

  • #3
  Hallo Impie, bedankt voor je snelle reactie.

  Ik heb een aanemer erbij gehad die me dat advies gaf. Hij moet vooral fungeren als steunpunt tijdens de werkzaamheden. Uiteraard zullen er nieuwe slapers en gordingen gemonteerd worden.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu