HR++ voorzetraam lichtkoepel

Bwmoost

  • #1
Ik heb in mijn woning twee daklichten (80×80 en 100×100 cm) met dubbele polycarbonaat lichtkoepels. Omdat de rest van het huis inmiddels redelijk goed geïsoleerd is wil ik deze nu gaan isoleren. Ik heb HR++ glasramen gevonden die tussen de dakopstand en de bestaande lichtkoepel geplaatst kunnen worden. Deze vereisen helaas een minimale hoogte van de dakopstand boven de dakbedekking die niet meer beschikbaar is door het plaatsen van dakisolatie. Ook komt dit voor twee stuks op ~€1.000 terwijl het volgens mij alleen een paar glazen in een kunststof kozijn zijn. Ik vroeg me af of ik zelf als volgt glas zou kunnen plaatsen (zie afbeelding):

1. Bestaande situatie. Lichtkoepel is vastgeschroefd op de dakopstand.
2. Lichtkoepel verwijderen
3. Aanbrengen van een hardhouten kozijn rondom. Op het overgebleven zichtbare deel van de dakopstand glasband aanbrengen.
4. HR++ glas 5-33.1* liggend aanbrengen. Stelblokken rondom zodat e.e.a. niet kan verschuiven. Het glas ligt aan alle zijden ~2cm op de rand van de dakopstand. Aan de onderkant afkitten met beglazingskit.
5. Bestaande lichtkoepel terugplaatsen met langere schroeven.

Is er iets tegen bovenstaand idee? Is het gekozen glas (5-33.1*) sterk genoeg om liggend aan te brengen op een dakopstand van 100x100cm?

steps-small.png
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #2
Een producent gebruikt het volgende glas: van binnen naar buiten 33.2-14.5-4 glas.
(6,8 mm gelaagd floatglas - 14,5 mm argon - 4 mm floatglas)
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het probleem wat je gaat krijgen hoe gaat het water van de vlakke/horizontale glasplaat lopen.
Rondom het glas zal iets van een frame moeten komen of in ieder geval iets van een bescherming voor de verbinding van de glasplaten. Die kit zal waarschijnlijk niet bestand zijn tegen UV stralen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu