Houtskeletbouw met dakoverstek (plat dak)

Boyo

  • #1
Hallo,

Ik ben mij al een hele tijd aan het verdiepen(veelal via dit forum :cool: ) in HSB, aangezien ik een tuinhuisje wil gaan maken. Dit wordt een tuinhuis met plat dak van 4x3 meter met aan de voorzijde dubbele deuren en een dak overstek van 50cm, aan de rechterzijde een raamkozijn en dakoverstek van 80cm en aan de linker en achterzijde geen kozijnen en een overstek van 25cm.

De wanden zullen worden geïsoleerd (incl. Folies uiteraard) en worden afgewerkt met rabat(buiten) en gips(binnen). Het dak zal bestaan uit dakbalken, osb, folie, isolatie en epdm (van onder naar boven).

De fundering is inmiddels gestort, maar zit nu nog met 1 punt waarmee ik niet zo goed weet hoe ik dit moet uitvoeren, namelijk de dakbalken. Mijn eerste idee was om de dakbalken op het houtskelet te leggen, maar dit lijkt mij erg lastig om goed af te werken met de folies en de rabatdelen. Ik zag bij mijn huidige chaletstyle blokhut dat de dakbalken bij de muur als het ware onderbroken zijn, maar het gaat hier maar om een overstek van max. 50cm en een zadeldak, is dit ook bij het nieuw te bouwen tuinhuis toe te passen? Of heeft iemand nog andere tips voor deze kwestie?

Alvast bedankt!

Groeten Boy
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu