Houtskeletbouw

Robke

  • #1
Hallo,

Wij zijn bezig met een utibreiding van ons huis. Echter wij zijn van plan om dit in houtskeletbouw te doen. Om een rechte binnenmuur te krijgen waren we ons aan het afvragen hoe breed (maximaal om de optimale isolatie te krijgen) houtskeletbouw is.

Kan iemand van jullie me enigszins een idee geven hoe breed houtskeletbouw is inclusief afwerking (lengte is bekend :D ). ?

Robke
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dit lijkt me een vraag aan de leverancier.
 

Robke

  • #3
Dat klopt inderdaad, dat dat een vraagje is die ik bij de leverancier zou moeten neerleggen. Maar voordat ik leveranciers/aannemers e.d. ga gek maken met calculeren (wat nl. ook geld kost mocht het niet doorgaan) zou ik zover als mogelijk een idee willen hebben hoe dik de muren worden.

Het gaat nl. om een bijbouw die "vast" komt te zitten aan een gevel. Ik kan het dus niet te ver naar buiten laten uitsteken, of te ver naar binnen laten invallen. Dat verdient nl. ook niet de schoonheidsprijs.

Maar toch alvast bedankt voor je antwoord.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je zou ook eens wat kunnen zoeken met bijvoorbeeld houtskeletbouw maatvoering of houtskeletbouw maten (of andere combinaties).

Als ik dan zie wat er allemaal verschijnt, is het niet vast bij die bouwmethode, geheel afhankelijk van de toepassing.

Toch maar bij de leverancier vragen? :wink:
 

Robke

  • #5
Dank je voor de reaktie. Ik had zelf ook al gegoogeld op houtskeletbouw afmeting e.d..

Maar zoals je zelf ook al aangeeft is er geen duidelijke maatvoering. Ik had gehoopt dat iemand me een ongeveer afmeting kon geven. Zo van dit wordt inclusief afwerking ca. 10 cm of iets dergelijks.

Exacte maten hoef ik nog niet. Ik laat dit werk eerst berekenen door een bouwkundige en daarna door een gespecialiseerd bedrijf uitvoeren. Om zelf te doen zou spijtig van de centjes zijn als je leest hoe de afwerking met loodslab, aansluiting gevel e.d. moet zijn.

Maar vooraleerst deze in te schakelen wou ik alleen maar even weten of het haalbaar is.

Veel te veel tekst Sorry :oops:
Robke
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu