Houten woonkamervloer doorgerot, en nu?

Jasper smit

  • #1
Hallo klussers,

Ik heb een halfjaar geleden mijn eerste nieuwe "oude" huis betrokken in eindhoven. (drents dorp in strijp voor de kenners) Mijn woning stamt uit 1959.

Het is een oud huurhuis, ik ben de eerste koper. Sinds ditzelfde halfjaar ben ik ook al aan het klussen. Eigenlijk pak ik het hele huis aan, ben boven begonnen en langzaam aan naar beneden aan het werken. Mijn buurtjes (die nog gehuurd zitten) die sprak ik een paar weken geleden, zij vroegen mij hoe het met mijn vloer gesteld is? Bij hun is 4 jaar geleden de gehele woonkamervloer (balken plus planken) vervangen en is een vochtprobleem opgelost.

Ik begon toen een beetje nattigheid te voelen (letterlijk bleek achteraf wel :wink: ) dus vorige week toch maar de zaag in mijn mooie parketvloer gezet, ik kwam een plasticfolie tegen en daaronder voelde het zaagsel al vochtig... rotte plekken, schimmelvlekken alles aanwezig. Het hout is gewoon pulp op sommige plaatsen... Door die lekkere stevige mooie parketvloer heb ik hier nooit iets van gemerkt, uiteraard heb ik op de vloer staan springen en stampen voordat ik het kocht... maar niks in de gaten gehad.

De balken zijn ook vergaan (tenminste van twee weet ik het zeker, die zijn bol en klinken hol) de rest heb ik nog niet geinspecteerd omdat ik de vloer even laat voor wat die is, totdat ik heb uitgezocht of dit nog als verborgen gebrek te verhalen is!

Ik ben inmiddels maar wat research gaan doen, mezelf hier aangemeld (wel handig al die info hier, lopen duidelijk genoeg knappe koppen rond hier!) Uiteraard, ik moet het vochtprobleem oplossen. Mijn woning staat gewoon op zandgrond (vochtige zandgrond) maar ik denk niet dat er echt water staat in mijn kruipkelder. dus door de ventilatie te herstellen zal een groot deel van het vocht opgelost moeten worden.

Dan verder zit ik te denken aan isolatievlokken of schelpen of een folie (tips, trucs zijn welkom!!!)

Maar dan moet ik ook de balken vervangen en de planken, gewoon vuren vloerbalken in de menie zetten, is dat voldoende? of zijn er andere adviezen?

en dan de planken, vuren planken zijn relatief duur als je het vergelijkt met bijvoorbeeld OSB platen (300euro ten opzichte van 100euro voor mijn vloertje) alleen OSB platen kunnen helemaal niet goed tegen vocht.

Ik sta momenteel echt open voor all tips en adviezen, zelfs beton storten is voor mij nog een optie!!!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Hoe diep is je kruipruimte?
 

Tiho

  • #3
Ik zou toch ook eens even in contact gaan met iemand over verborgen gebreken. Indien het bij de buren 4 jaar terug is gedaan heeft de verkopende partij het moeten weten.

Mogelijk krijg je dan een hoop vergoed.
 

Jasper smit

  • #4
@frank varierend tussen 50 en 60 cm, onder de planken (duc cm of 30 a40 onder de balken)

@ tiho, klopt je hebt gelijk. Ik ben momenteel een stappenplan van vereniging eigen huis aan het volgen om hun aansprakelijk te stellen! maar is vooral veel wachten! en in mijn koopcontract heb ik in principe getekend voor het feit dat de verkoper niet aansprakelijk is voor verborgen gebreken.

het feit dat het bij de buren is gedaan, en dat bijvoorbeeld achter plinten te zien is dat ze gewoon schaamteloos schimmel hebben zitten wegmoffelen achter een laag mooi latex. dat is het enige wat mij echt kan helpen!!!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Los van het juridische aspect (daar zijn andere fora voor), zou ik overwegen om de volledige vloer en balklaag te verwijderen, vochtscherm aanbrengen, vloerisolatie aan te brengen, en dan beton te storten.
Dan moet je wel een goed plan hebben voor leidingen en eventuele vloerverwarming. Maar daar kan je via de zoekfunctie op dit forum erg veel over vinden.
Daar zit wel een kostenplaatje aan vast. Je staat sowieso voor flinke uitgaven, dan zou ik voor de energiezuinigste oplossing gaan met een goede vloerisolatie.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Film en of video zou ik ook inzetten.
 

Pirke

  • #7
Vraag even aan je buren wat het probleem bij hun was...
Als verborgen gebrek schade verhalen zal misschien kunnen aangezien de woningbouw het probleem bij de buren heeft aangepakt. maar waarom niet bij jou huis?

Stort gewoon een goed geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming. Ben je van het gedonder af. Die zit er voor een ruime 2000 euro helemaal in. Maar voor het gebrek wel een rekensom bij een aannemer laten maken natuurlijk, mocht je die schade kunnen verhalen. Jij hebt ineens twee linker handen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Dat staat er allemaal toch al ? :roll:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu