Houten vloer openen voor het maken van vide

Mrs. Daan

  • #1
Wij willen graag een vide maken in een houten vloer, daar we de complete eerste etage toch niet gebruiken en we daar in de toekomst een riante "lounge" ruimte willen maken.

nu is mijn vraag, kan hetgeen ik zelf in gedachten heb?, of zie ik iets groots over het hoofd?. Zelf zat ik te denken om eerst de vloer te ondersteunen met stempels, de vloer te openen (afwerking van de onderkant eraf te halen), en dan weg te zagen wat we open willen hebben. Vervolgens zou ik dan tegen de afgezaagde kopse kanten een lange balk plaatsen welke zou komen te rusten op een bestaande muur.

Iemand tips, suggesties en of opmerkingen?
 

Millew

  • #2
Het zal best mogelijk zijn. Dat hangt vooral af van het ontwerp van de vide.
Afgezien van een sterkteberekening voor de nieuwe draagconstructie is het mogelijk dat de balklaag ook dient voor aanvullende stabiliteit van de buitenmuren. Bij onderbreking van de balken zal dit op een andere manier moeten worden opgevangen.

U zal een lichte bouwvergunning moeten aanvragen. Hiervoor is een tekening en berekening dan toch nodig. Als u daar zelf niet de kennis voor heeft, moet u toch een bouwkundige inschakelen. Deze kan dan gelijk de haalbaarheid bepalen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu