Houten vloer op houten vloer

Bassss

  • #1
Beste klussers,

Na ruim een jaar klussen moet ik me zo langzamerhand gaan verdiepen in de vloerbedekking. Besloten is om op alle verdiepingen 2cm massief eiken te leggen. De huidige vloeren bestaan uit balken met daarop mes/groef planken. Op enkele delen heb ik stukken uit die vloer gezaagd om leidingen te leggen. Het gat is gedicht met OSB en ligt nagenoeg op gelijke hoogte met de planken.

Zoals gezegd, overal komt 2 cm eikenhout en ik ben voornemens om die zwevend te leggen met onder het hout de bekende folie voor wat isoltaie en voor het wegwerken van kleine oneffenheden. Rondom de vloeren komen dan spanveren.

Op de aansluiting eetkamer keuken (open) is een hoogteverschil ontstaan van circa 2 mm doordat de holle bakstenen in de keuken zijn geëgaliseerd.

Graag hoor ik jullie meningen over het zwevend leggen met folie. Voor zover ik heb kunnen nagaan schotelen de huidige planken nu niet. Alternatief is om alle vloeren met broodjes spaanplaat te beleggen (lijm of spijkers of schroven?), de hele boel te schuren en daarop het eiken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Komen de eiken planken haaks op de bestaande ?
 

Bassss

  • #3
Op enkele kamers komt het eiken haaks op de vloerplanken.
In de woonkamer en in de gangen komt het eigen in dezelfde richting als de vloerplanken.

Naast de folie-optie, de spaanplaatbroodjes-optie, kan ik natuurlijk ook de groene geperste platen leggen. Is wellicht een goede oplossing om eventueel schotelen en de andere hoogteverschillen op te lossen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Het gaat alleen om de kamer met het hoogteverschil, daar was de vraag over.
 

Bassss

  • #5
In de woonkamer komen ze dus in dezelfde richting als de vloerplanken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu