Badkamer op houten vloer met klikpvc

Jhummelman

  • #1
In een jaren 50 appartement hebben we het plan om op een houten vloer een badkamer te maken. Aangezien het nogal een werkje is om overal zwaluwstaartplaten te maken en daar beton over te storten (met name ook vanwege het hoogteverschil wat daardoor ontstaat) vroeg ik mij af of het geen idee is om dit alleen onder het douchegedeelte te doen. Ik stelde me dan voor om een tijdelijke bekisting te maken met daarin een zwaluwstaartplaat en die vol te storten. Dan ontstaat een stabiele basis om bijv. een douchewand op te zetten en te tegelen. Daaromheen (waar dus niet de zwaluwstaartplaat ligt zou ik dan met waterbestendig klikpvc willen werken. Een beetje zoals het bijgevoegde plaatje.

Wat denken jullie hiervan? Zou zoiets werken of gaat dat om bepaalde redenen mis?
 

Marcn88

  • #2
U kunt ook de vloerplanken van de badkamer weghalen afvoeren e.d plaatsen zwaluwstaartplaten op de balken monteren en dan een cm of 3a4 opstorten dan krijg je bij de deur een verhoging van circa 3 cm
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Er zijn ook mooie bedekkingen uit een stuk. Daarvan zijn er een aantal die te lassen zijn, dus is daar altijd een waterdichte vloer mee te maken.
Deze kan je op houtenplaten lijmen.
Pas holle plinten toe om een overgang te maken van vloer naar wand en je krijgt een waterdichte kuip met een laag gewicht die ook beweging kan opvangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu