Houten schuur isoleren

Borrac

  • #1
Hallo klussers,
Ik heb meerdere vragen aangaande het isoleren van mijn houten schuurtje. De afmetingen zijn: 3 bij 2.5 meter. Er ligt een betonnen vloertje in en het dak bestaat uit Eternit golfplaat. De wanden zijn gemaakt van rabat delen. Ik wil het schuurtje namelijk gaan gebruiken als werkplaatsje en dus komen al mijn gereedschappen erin. Daarom gaat de isolatie mij voornamelijk om het vocht buiten te houden. Uiteraard zou het een prettige bijkomstigheid zijn als de kou ook wat buiten blijft. Nou had ik zelf gedacht om de wanden eerst in te pakken met een dampopen folie. Dan een spau van 2cm en dan een laag van steenwol er tegen. Dan een dampdichte folie en als laatste aftimmeren met osb of multiplex. Alleen nou had ik gezien dat een spijkerflensdeken van bv Rockwool al een dampdichte folie heeft en aan de buitenzijde een dampopen papier. Ik vraag mij dus af of de dampopen papier laag voldoende is. Doordat de rabat namelijk nogal wat vocht doorlaat kan ik me voostellen dat het papier na verloop van tijd niet goed meer zal zijn. Tevens zou ik graag willen weten of deze werkwijze ook geschikt zal zijn voor de vloer en het plafond.



Alvast bedankt en vr. gr. Rob

P.S. excuus dat de afbeeldingen zo klein zijn. Ik hoop dat het te lezen is
 

Pkikker

  • #2
Ik ben ook wel benieuwd of dit geschikt is voor een vloer.

de wanden zou ik de folie wel gebruiken, iderdaad voor het vocht zoals je al aangeeft. Zorg er wel voor dat de rabatdelen kunnen ventileren, dus dat er lucht achterlangs kan.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Goede constructie maar zolang je niet gaat verwarmen en dat in de toekomst ook niet van plan bent maakt het niet uit waar je voor kiest. Damdicht of dampopen bijwijze van spreken kun je deze lagen verwisselen.
Je kan eerst nog eens zoeken gebruiken, schuur isoleren.
 

Borrac

  • #4
Beide bedankt voor jullie reactie.
Aan Wgb de vraag wat je bedoelt qua verwarming. Verwarmen dmv een keramisch kacheltje is namelijk wel de bedoeling. Ik had ergens gelezen dat je sowieso electrisch moet verwarmen omdat je dan geen last van condensvorming zou hebben. Met bv een olie kachel dus wel. Ook wil ik ventilatieroosters aanbrengen. Aan een zijde voorzien van een ventilator zodat er verse lucht binnen komt via het rooster en de evt vochtige lucht naar buiten wordt gezogen door de ventilator.
Ben ik op de goede weg zo?
Alvast bedankt voor de reactie en groeten van Rob
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Geen condens je krijgt altijd condens zodra je iets met warmte gaat doen. Waar je die warmte van maakt is niet belangrijk als het maar een gesloten systeem is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu