Houten paal tegen buitenmuur.

Kleinedikken

  • #1
Hallo, beste klusvrienden.

Ik wil een houten paal tegen een buitenmuur vijzen. Dient als aanhechtingspunt voor tuinafscheiding met buur.

Het betreft een paal van 1m80x 9 cm in gedrenkt hout en bruin gebeitst.
Ik dacht van deze paal met een drietal flinke schroeven of bouten tegen de muur te vijzen en de onderkant niet helemaal tegen de terrasvloer, maar laten steunen op een vijftal RVS schroeven die tot op een cm na in de onderkant van de paal gevezen zijn. Of een dikke korte centrale bout.

Hier zo'n paalsteun gebruiken die in de grond geplaatst wordt zou minder mooi zijn, en dan moet ik een gat in het beton maken.

Mij vraag is nu, in verband met rotten, vijs ik die paal koudweg tegen de met cement afgewerkte stenen muur, of steek ik daar nog enkele fikse rondsels tussen zodat de paal enkele mm van de muur afstaat.
Of steek ik tussen paal en muur een strookje vloervinyl om direct contact te vermijden. Ik neem aan dat een strookje vloerbedekking van 5cm breed, onzichtbaar is en de paal goed tegen de muur aantrekt zonder spleten waar water kan komen te staan.

Of is dat geen goede oplossing?
 

Kowrds

  • #2
Hoi,
Als je die paal met 3 of 4 schroefbouten van een schappelijk kaliber op de muur vast zet heb je aan de beneden zijde denk ik geen steun meer nodig. Wat betreft vocht/rotting ventilatie is het beste, maar uiteindelijk
gaat het hout wel een keer rotten, als je zorgt dat je altijd bij de paal kunt en hem demontabel maakt mbv roestvaste bouten kun je de paal over een jaar of 10 nog vervangen als hij dan eventueel slecht is.
gr Frank
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Dubbel topic verwijderd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu