Diepte voor paal hardhouten poort

Eye_in_the_Sky

  • #1
Hallo,

Het project voor het weekend is het maken van een tuinpoort.

Ik heb dus een hardhouten (bangkirai oid) poort van 100 breed en 80 hoog. Die moet bevestigd worden aan een hardhouten paal die denk ik zo'n 7 bij 10 cm is. De paal wil ik in het nomix beton storten met wat schroeven er aan. Een paalvoet durf ik niet omdat er ergens een riolering loopt en ik niet weet waar.

Hoe diep moet de paal nu de grond in om goed vast te blijven ? Zelf dacht ik aan ongeveer een armlengte diep graven, paal erin, beton erbij en klaar.
 

Tiho

  • #2
Meestal is het eenderde van de paal in de grond, dat zou neerkomen op 40 cm. Vind dat niet echt veel, zeker niet als er een poort aan moet hangen. Is het veel werk om 80 cm diep te graven?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Met een grondboor (al voor een paar euro te huur voor een dag. Deze kun je vaak ook met een meter verlengen) kun je een mooi gat boren, zonder door een riolering heen te gaan. Boor heel rustig en duw er niet op. Dan merk je vanzelf of je ergens op komt.

Als er een poort aan komt te hangen, zou ik de verhouding (1/3 in de grond en 2/3 boven de grond) omdraaien: dus 2/3 in de grond en 1/3 erboven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu