Beste Klussers,
Binnenkort ga ik de keuken vervangen waarbij ook de huidige parkervloer zal worden vervangen door een tegelvloer.
De ondervloer (houten vloerdelen) is niet best meer, dus deze zal worden vervangen (jaren 30 huis).
Wat overblijft is een houten balkenlaag (hoh ~60 cm) en 45 mm ruimte om een nieuwe vloer te plaatsen (van balk tot bovenkant tegels).
Tegels zullen max. 40x40 cm zijn met een dikte van ~15 mm.
Ik denk er aan om 18-21 mm Underlayment (mes/groef) te gebruiken als ondervloer.
Mijn twijfel is of deze dikte voldoende stijfheid zal geven om scheuren in de tegels te voorkomen en of Underlayment voldoende watervast is voor toepassing in een keuken.
Alternatief is Multiplex (maar dit is ook multi veel duurder).
In ieder geval wil ik een dunne ontkoppelingsmat (Schlüter Ditra oid) toepassen en zorgen voor flexibele tegellijm en voegmiddel.
Benieuwd naar jullie inzichten en tips!
Groet,
Matthijs
Binnenkort ga ik de keuken vervangen waarbij ook de huidige parkervloer zal worden vervangen door een tegelvloer.
De ondervloer (houten vloerdelen) is niet best meer, dus deze zal worden vervangen (jaren 30 huis).
Wat overblijft is een houten balkenlaag (hoh ~60 cm) en 45 mm ruimte om een nieuwe vloer te plaatsen (van balk tot bovenkant tegels).
Tegels zullen max. 40x40 cm zijn met een dikte van ~15 mm.
Ik denk er aan om 18-21 mm Underlayment (mes/groef) te gebruiken als ondervloer.
Mijn twijfel is of deze dikte voldoende stijfheid zal geven om scheuren in de tegels te voorkomen en of Underlayment voldoende watervast is voor toepassing in een keuken.
Alternatief is Multiplex (maar dit is ook multi veel duurder).
In ieder geval wil ik een dunne ontkoppelingsmat (Schlüter Ditra oid) toepassen en zorgen voor flexibele tegellijm en voegmiddel.
Benieuwd naar jullie inzichten en tips!
Groet,
Matthijs