Houten Draagbalk versterken

xenoak

  • #1
Hoi allemaal.

Misschien dat iemand hier wat ideen/tips kan geven.

Ik heb een houtenvloer met draagbalken (daaronder een kruipruimte)..
IK wil een groot aquarium (200*60) gaan zetten maar dit zal uiteindelijk wel rond de 1400kg gaan worden.
Aangezien ik denk dat mijn draagbalk dit niet gaat houden wil ik dit gaan versterken.
Het aquarium zal in een hoek gaan komen tegen een muur. Hier zitten ook de draagbalken in die dan haaks op het aquarium gaan staan.
Nou was mijn idee om dan het oppervlak onder het aquarium een bak te maken (even groot als het aquarium en dan daarin beton te storten (dus tegen de muur aan). zodat mijn houtenplanken van de vloer op het beton komt. Nou weet ik ook niet ofdat ik dan ook de draagbalken van hout in het beton moet storten en hoe dik het beton moet zijn. De kruipruimte zal denk ik toch wel 40cm hoog zijn.
Ook zou ik eventueel de draagbalken kunnen gaan stutten (wat ik ook vaak als oplossing zie voorbijkomen) maar weet niet ofdat dit de sterkste oplossing is aangezien beton veel meer draagkracht heeft en je wel 24/7 dat gewicht moet dragen.

Weet niet ofdat hier mensen zijn die hier het zelfde probleem hadden of iemand die hier een goede oplossing voor heeft hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet.
Patrick
 

Willem52

  • #2
Wat voor fundering heb je ?
 

xenoak

  • #3
Is van zand
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
In vaktermen heet dat "op staal". Dan kun je gebruik maken van stapels met tegels om de balken te stutten. Gebruik bij iedere stapel een 40 x 60 cm tegel als basis.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu