HoutCV systeem zonder druk op een systeem met CV ketel ??

Jan Betuwe

  • #1
Op onze woonboerderij ben ik bezig een CV systeem te bouwen met een centrale houtkachel in de schuur met twee buffertanks en diverse leidingen naar 3 woningen. Dit Systeem is een open systeem. Dit leidingsysteem wil ik aansluiten op de gewone CV systeem wat in iedere woning zit. Eigenlijk twee verwarmingssystemen , maar in de zomer moet ik ook warmwater hebben en in de winter heb ik graag een backup-systeem. Mijn Woning-CV ( Itho Aquamax CW5) heeft een werkdruk nodig van 1 bar. Kan deze ketel wel warmwater produceren als de druk in de leidingen 0 is ; dwz als ik het woningcircuit rechtstreeks aansluit op het houtCV-circuit ?
Ik heb het vermoeden dat ik bij iedere woning een warmtewisselaar moet zetten om dit drukverschil te omzeilen. Dat lijkt me kostbaar. Of kan ik beter mijn houtCV-systeem iets ombouwen en daar een druksysteem van maken met een werkdruk van bv 1,8 bar ? In dat geval heb ik een expantievat nodig voor een systeem met een totaalvolume van globaal 12,5 m3 ( twee buffertanks van elk 6 m3 en nog diverse meters aan 1,5 inch leidingen)

Wie o Wie kan er met mij meedenken ??
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #2
Vaak worden deze systemen idd gebouwd op druk, dus ook het buffervat
op druk maken, kan je houtkachel dit niet aan, dan bouw je tussen je kachel
en buffervat 1 scheidingswisselaar, en hoef je niet alle woningen te doen
 

Standby

  • #3
Je bent wel verplicht om ze alle 3 te scheiden van je open installatie ivm de goede werking en om de garantie niet te verspelen.

De meeste fabriekanten schrijven voor om open installaties en evt oude vloerverwarmings installatie met niet dyfusie dichte slangen te scheiden van elkaar om roest en aanslag in de ketels te voorkomen. Denk dat de kosten nog wel mee zullen vallen en je voorkomt heel veel ellende in de toekomst.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu