Hotelschakeling werkt niet - opnieuw vastzetten

JohanPG

  • #1
Vrienden van ons hebben onlangs een nieuwe woning gekocht. Hierbij hebben ze op de 1e verdieping nieuwe schakelaars en contactdozen geplaatst.
Bij de overloop werkt nu alleen nog maar de lamp met de schakelaar die beneden bij de trap zit. We hebben net de schakelaar boven los gehaald om te kijken of de draden (3 zwarte) goed vast zaten. Dat was niet zo. Nu zitten ze goed vast in de schakelaar en werkt de schakelaar boven weer, maar nu werkt de schakelaar beneden niet meer.
Kan het zijn dat de zwarte draden boven niet goed zitten aangesloten in de schakelaar?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Ja.

Geef wat meer info of foto's als je gericht advies wilt...
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Lijkt op een verkeerde volgorde.
 

Datron

  • #4
Het lijkt er inderdaad op dat de 3 zwarte op de verkeerde aansluitingen van de schakelaar zijn aangesloten. Probeer daar eens iets te wisselen. Op een manier dat alle combinaties geprobeerd worden.

Het is lastig dit zo op afstand te beoordelen. Foto's zouden kunen helpen en dat u daarop aangeeft waar de verschillende draden naartoe lopen indien mogelijk.
 

DSR9500

  • #5
maak ook eens foto's van de achterkant van de schakelaars.

hebben ze wel de juiste aangeschaft :roll:
 

JohanPG

  • #6
Na puzzelen met de zwarte draden, nalopen van de overige draden en opnieuw vastzetten waar nodig is het gelukt. Dank voor het meedenken en ik zal in het vervolg direct foto's meeplaatsen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu