Hoogte isolatie kleiner dan balklaag

BobGr

 • #1
Goedemiddag,

Ik ben op dit moment bezig met het isoleren van de vloer in mijn woning met behulp van PIR platen tussen de balkenlaag. Ik loop nu echter tegen het volgende aan; de balkenlaag heeft een hoogte van 15cm terwijl mijn PIR platen een hoogte (dikte) hebben van 14cm.

Op dit moment schroef ik houten latten onder aan de balkenlaag en plaats de PIR platen van bovenaf. Dit houdt in dat er één centimeter tussen de vloerplaten en de PIR plaat niet is geïsoleerd. Is dit een probleem?

Daarnaast vraag ik mij af of ik de ruimte tussen de eerste vloerbalken en de buitenmuur ook moet isoleren? Dit is een ruimte van ongeveer 2 centimeter. Als ik dit moet isoleren kan ik dit dan beter doen met steenwol? PIR is hier namelijk lastig tussen te krijgen.

Alvast bedankt voor jullie reactie.

Met vriendelijke groet,

Bob
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Beter lijkt mij om de isolatie van muur tot muur tegen de onderzijde van de balklaag aan te schroeven. Liggen de balken warmer en wordt de kans op condens kleiner. Het probleem bij de buitenmuur is ook gelijk opgelost.
   

  BobGr

  • #3
  Hoi Wgb,

  Bedankt voor je reactie. Helaas lukt het niet om de isolatie onder de balkenlaag te schroeven omdat daar geen ruimte voor is. De isolatie moet dus wel tussen de balkenlaag.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Die ruimte die overblijft is geen bezwaar.

  Die 2 cm moet je dichtstoppen isoleren zal het niet. Tegen tochten des te meer.
   

  BobGr

  • #5
  Top, dat ga ik doen. bedankt!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu