Hoogpolige vloerbedekking met jute rug, volledig verlijmen?

Bazn

 • #1
Ik heb voor mijn huis een hoogpolige vloerbedekking met jute rug gekocht die ik zelf ga leggen. Nu vertelde mij iemand dat een dergelijke vloerbedekking volledig verlijmd dient te worden anders zal het veel te snel slijten.
Kan iemand mij hierover adviseren?

Ik had zelf bedacht het alleen langs de randen te lijmen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Ik heb spijkerlatten gebruikt, alleen voor deur is er gelijmd, dit omdat er anders geschaafd moest worden aan de deur, met spijkerlatten komt de vloerbedekking bij de rand iets hoger te liggen.

  De vloerbedekking moet dan wel opgespannen worden met een speciaal apparaat hiervoor.

  Succes.
   

  Dingena

  • #3
  Als het tapijt getest is op ondertapijt en hierdoor voor een bepaald doel geschikt verklaard dan is dit nodig. Maar je legt te weinig uit om je een goed advies te geven.

  Wat voor ruimte?
  Bureaustoel ja of nee?

  Kwaliteit en hoe het getest is is bekend bij het bedrijf waar je deze koopt. Hou het advies aan wat hier gegeven wordt!

  O, ja... late reactie is te verwijten aan de vakantie...
   

  Bazn

  • #4
  Het betreft de totale bovenverdieping van mijn huis, slaapkamers studeerkamer en overloop. Vrij intensief gebruik dus.
  Het is vloerbedekking van de Leenbakker, niet de beste kwaliteit. maar wel een goeie aanbieding! :D

  Zal wel even bij hun nagaan wat zij er over te zeggen hebben. Ik was er van uit gegaan dat langs de kanten verlijmen afdoende zou zijn...
   

  EdP

  • #5
  Ik heb ooit 's een tapijtlegger over de vloer gehad (vergeef me de beeldspraak :wink: ) die het tapijt op een ondervloer verlijmde. Hij noemde dit een vlieslaag ofzoiets, het was zelfs veel goedkoper dan die groene platen. Die vlieslaag zat aan de randen verlijmd, maar het waren wel stroken van 1.5 of 2 meter breed, dus ook bij de naden zat lijm. Als ik me niet vergis dan zat het tapijt zelf wel volledig op de vlieslaag verlijmd, het was namelijk niet te doen om dat van elkaar te halen toen het eruit ging.

  Tapijt leggen is trouwens wel een specialistisch werkje, je zult niet alleen de vorm heel secuur moeten uitsnijden, ook moet het goed strak in de randen worden aangetrapt. Als je 't niet goed doet ligt het later voor geen (strekkende) meter. Zo'n tapijtlegger dat dat even in een uurtje (of twee).

  Maar ja, ieder heeft recht op z'n eigen ontberingen zeg ik dan maar. :mrgreen:
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Bazn schreef:
  Vrij intensief gebruik dus.
  Bazn schreef:
  Niet de beste kwaliteit. maar wel een goeie aanbieding!
  Niet echt twee dingen die een goede combinatie vormen!

  Daarbij komt, dat je voor los leggen veel beter een rubber foam rug kunt hebben. Nu heb je weliswaar bespaard op je vloerbedekking, maar hebt wellicht een lading lijm, of spijkerlatten of ondervloer nodig.

  En waar blijft dan de winst van de goeie aanbieding?
   

  Dingena

  • #7
  2 soorten ruggen:

  Tapijt met een naaldviltrug: deze dient altijd volledig verlijmd te worden. Tapijt met een juterug: kan op allerlei manieren verwerkt worden.

  De ondervloer die besproken wordt is een vilt ondertapijt 1.37 breed.
  Dat dit verlijmd wordt wel of niet heeft zo zijn verschillende redenen.

  Er zijn wel wat fabrieken die met andere soorten ruggen experimenteren echter die gaan dan altijd van 1 van de twee uit.

  Leenbakker en zeker de aanbiedingen zijn allemaal tapijten met een naaldviltrug. Deze dient dus volledig verlijmd te worden. Intensief gebruik en dit tapijt kan je niet in dezelfde zin positief benaderen.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu